Banka hesabı olanlar endişeli! Saat 02:00 ve 05:00 arasına dikkat!

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan 'Akbank'ta bazı müşterilerin hesaplarından izinsiz para çekiliyor' iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Uzmanlar 02:00 ila 05:00 saat aralığına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Banka hesabı olanlar endişeli! Saat 02:00 ve 05:00 arasına dikkat!

Akbank’ta bazı müşterilerin hesaplarından izinsiz para çekildiği iddiaları gündemi sarsmaya devam ediyor. Kayseri’de de vatandaşlar hesaplarının güvenliği konusunda ciddi endişe duymaya başlarken, uzmanlardan konuyla ilgili önemli uyarılar geldi.

Akbank’ta bazı müşterilerin hesaplarından izinsiz para çekildiğini iddiasıyla başlayan olaylar, tüm banka müşterilerini korkutmaya başladı. 

Gece 02:00 - 05:00 arası yüksek risk!

Adli Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, yaptığı açıklamada, dolandırıcıların özellikle gece saatlerinde aktif hale geldiklerini belirtti. Prof. Dr. Kırık, ‘Dolandırıcılar, insanların uykuda olduğu gece saat 02.00 ile 05.00 arasında harekete geçiyorlar. Bu saatler arasında vatandaşların adına kredi çekiyor, havale işlemi gerçekleştirerek hesapları boşaltıyorlar. Bankaların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı daha etkili önlemler alması şart. Yapay zekâ destekli sistemler, gece saatlerinde kullanıcının normalde işlem yapmadığı durumlarda otomatik olarak şüpheli işlemi algılayıp, hesaplara bloke koymalı’ şeklinde konuştu.

Kayserililer endişeli!

Dolandırıcılık iddiaları Kayseri’de de büyük yankı uyandırdı. Kentte pek çok Akbank müşterisi, ya diğer bankalarda hesabı olan vatandaşlar hesaplarının güvende olup olmadığını kontrol etmek için şubelere başvururken, yerel yetkililer de vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kayseri’deki bankalar, güvenlik önlemlerini artırırken, vatandaşların hesap hareketlerini sık sık kontrol etmeleri gerektiği vurgulandı. Özellikle gece saatlerinde gerçekleşen şüpheli işlemler konusunda daha dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, olası dolandırıcılık durumlarında derhal bankayla iletişime geçilmesi gerektiğini belirtti.

Bankalar ve yetkililer, vatandaşların mağdur olmaması için çeşitli önlemler alırken, dolandırıcıların yeni yöntemleri karşısında dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. Siber suçların artış gösterdiği bu dönemde, kullanıcıların dijital güvenliklerini en üst düzeye çıkarmaları büyük önem taşıyor.