Barışın treni Kayseri'de

Çözüm sürecine katkı sağlamak ve barışın toplumda yerleşmesine yardımcı olmak amacıyla İstanbul Pendik'ten yola çıkan ve 10 ile uğrayacak olan 'Barış Treni'nin durağı Kayseri oldu.

Barışın treni Kayseri'de

Barışa Bak Platformu tarafından organize edilen, İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Ankara ve Kırıkkale'den sonra Kayseri'ye doğru yola çıkan 'Barış Treni' Kayseri Düşünce Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Akmermer ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ile Kayseri Garı'nda karşılandı. 

Çözüm sürecine sivil destek sağlamak amacıyla yola koyulan ve Kayseri Garı'nda mehter marşları ile karşılanan trenin yanında konuşan Kayseri Düşünce Okulu Genel Koordinatörü ve AK Parti Kayseri milletvekili aday adayı Ferhat Akmermer;  "Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan terörü sonlandırmak, barış sürecine dikkat çekmek ve bu sürece katkıda bulunmak amacıyla kamuoyunun aydınlatılması için İstanbul'dan yola çıkan barış treni etkinliklerini gerçekleştirmek sebebi ile buradayız.  Ülkemizin geleceğini çalan ve geçmiş 40 yılımızda acılar yaşatan terör belasına son vermek, ülkemizin ekonomik, sosyal ve toplumsal barış ve refahın önündeki en büyük engel olan terörü hep birlikte sonlandırmak, barışa ve huzura doğru kucak açmak için barış şehri olan Kayseri'deyiz. Bu çalışmaların hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum" dedi.

Platform Sözcüsü Cengiz Alğan ise Kayseri'ye gelirken bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını ifade ederek; "Çözüm sürecine sigorta olarak toplumun desteği çok önemli oranda hala sürüyor. Bundan sonra da sürebilmesi için yürütülen müzakereler, görüşmeler, çatışmayı sonlandırmak üzere yapılan teknik işler dışında bir de sivil toplumun desteğinin olması gerekir. Biz de bu amaçla yollardayız. İnşallah Diyarbakır'a kadar gideceğiz. Buradan topladığımız sizlerin barış mesajlarını Diyarbakır halkına taşıyacağız. Oradan aldığımız mesajları da batıdaki vatandaşlarımıza taşıyacağız" şeklinde konuştu.

İstanbul'dan başlayıp Diyarbakır'da son bulacak olan barış treninin yolculuğunda Kayseri'ye de uğrayan trenden gelen misafirler, Kayseri Garı'ndan şehir merkezine gelerek Kurşunlu Parkı'nda barış ağacı dikti. Yoğun kalabalığın olduğu ağaç dikim yerinde Kayseri ve barış treninden gelen misafirler çam ağacı dikti ve burada konuşmalar yapıldı. Hep barış üzerine konuşan katılımcılar, barışın önemine ve güzelliğine dikkat çekti. 35 yıldır Kayseri'de yaşayan ve Kürt olduğunu söyleyen bir vatandaş ise, "Ben Kürt olduğum halde 35 senedir Kayseri'de yaşadım ve hiçbir sorunla, problemle karşılaşmadım. Türkler de Kürtler de barış içinde yaşamalı" ifadelerinde bulundu. 

Platform yetkilileri ve Kayserili yetkililer, öğle yemeği yemek ve STK'lar ile sohbet etmek üzere Hilton Oteli'ne geçti. HABER: KAAN AKBAŞ