Baro Başkan Adayı Gürcan: 'Hiç kimse kendini dışarıda hissetmesin'

Kayseri Barosu seçimleri için adaylığını açıklayan Kayseri Arabulucular Derneği Başkanı Avukat Kubilay Hasan Gürcan, seçim sürecinde görüşlerini paylaştı.

Baro Başkan Adayı Gürcan: 'Hiç kimse kendini dışarıda hissetmesin'

Paylaştığı düşüncelerinde her kesimden, her düşünceden avukatlara eşit mesafede olduğunu ifade eden Avukat Gürcan, "Ben, hiç kimse kendini dışarıda hissetmesin istiyorum ve bu doğrultuda bir Baro vaadediyorum" dedi.

"HERKESİN AMA HERKESİN BARO BAŞKANI OLACAĞIM"

Verdiği bilgilerde avukat meslektaşlarından gördüğü ilginin yüksek olduğunu dile getiren Gürcan, sorumlu, birleştirici, sosyal, aktif, kucaklayıcı ve dik duran bir Baro için Baro başkanlığına aday olduğunu belirterek şunları paylaştı: "Ben, 23 yıllık meslek hayatımda kimseyi kırmadım. Kime gidersem gideyim geri çevrilmeyecek biriyim. Çünkü her görüşe, her insana eşit mesafedeyim. İnsanız, elbette hepimizin farklılıkları var, farklı dünya görüşlerimiz, hayat felsefemiz var. Bunları zenginlik olarak görüp, insan olmamız ve avukatlık mesleğimizin gözetilmesi noktasında birleşmek üzere hareket etmemiz gerektiği kanaatindeyim. Bu bağlamda herkesi ziyaret etmek istiyorum ve bu ziyaretlere de başladım. Ben, hiç kimsenin dışlanmadığı, her bir meslektaşımın kendisinden bir şeyler bulabileceği bir Baro için aday oldum. Meslektaşlarımın şerefi, onuru, itibarı ve haysiyetini korumak için adayım. Mesleğimizi ayaklar altında ezdirmemek, hak ettiği konuma getirmek için adayım. Hukuka, adalete, mesleğimize ve meslektaşlarıma hizmet için adayım. Farklılıklarımızın ayrı bir güzelliğinin ve zenginliğinin olduğu bilinci ile meslektaşlarımı ortak noktada, doğruda buluşturmak için adayım. Birlik, beraberlik, kardeşlik içinde herkesin ama herkesin Baro başkanı olmak için adayım."

"BARO BİR MESLEK ÖRGÜTÜDÜR. KAYGIMIZ MESLEĞİMİZ"

Konu ile ilgili düşüncelerinin yanı sıra projelerinden de bahseden Avukat Gürcan, yaptığı açıklamalarda Baro'nun bir meslek örgütü olduğunu ve kendilerinin de kaygısının öncelikli olarak avukatlık mesleği olduğunu belirterek, bu güne kadar Baro başkanlığı yapan yöneticiler ve kurullarının yaptığı faaliyetlere yeni faaliyetler ekleyip bu çalışmaları devam ettireceklerini kaydetti. Gürcan sürdürdüğü konuşmalarında şunları söyledi: "Ben avukatların halkı temsil ettiğine inanıyorum. Bu bağlamda da Baroların sosyal sorumluluk bilinci içerisinde topluma yararlı proje ve faaliyetler yürütmesi gerekir diye düşünüyorum. Örneğin toplumun temelini oluşturan aile kurumunun birliğinin korunması adına artan boşanma davalarının önüne geçilecek, bu ailelerdeki çocukların uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan korunması için yapılacakları içeren projeler üretilmesini amaçlıyorum. Sonra avukat arkadaşlarımız konusunda, hiç bir avukat arkadaşımın siyasi görüşü beni ilgilendirmez. Bilmem de kimin hangi partiye oy verdiğini. Siyasi görüşleri kesinlikle ön plana çıkarmayacağız. Siyaset siyasetçinin işidir. Bırakalım siyasetçiler yapsın. Diğer taraftan ben, meslek sorunlarını, meslek onurunu ön planda tutan meslektaşlarımızın Barolar Birliği delegesi olması gerektiğine inanıyorum. Yani aslında kısaca, mesleğin ve meslektaşlarımın yararına olan her faaliyeti gerçekleştireceğim. Baromuza, avukatlık mesleğine ve avukatlarımıza yaraşır bir yönetim sergileyeceğim." ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ