Başkan Büyükkılıç'tan dikkat çeken Kayserispor açıklaması!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TV Kayseri'de Kayserispor'un geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükkılıç, kulübün mali durumu, temlik meselesi ve karşılaştığı zorluklar hakkında konuştu. Başkan Büyükkılıç, Ali Çamlı ve Berna Gözbaşı hakkında neler söyledi? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Başkan Büyükkılıç'tan dikkat çeken Kayserispor açıklaması!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TV Kayseri’de gazeteci Murat Metiner’in sorularını yanıtlayarak, Kayserispor'un geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kayserispor Şehrimizin Marka Değeri

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayserispor’un şehrin en önemli marka değerlerinden biri olduğunu vurgulayarak, kulübün Süper Lig'de şehri en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını belirterek, "Kayserispor bizim olmazsa olmazımız. Şehrimizin bir marka değeri ve Süper Lig'de de en güzel şekliyle şehrimizi temsil edilmeye gayret gösteriliyor. Ben Ali Çamlı Başkanımıza, onun yönetimine teşekkür ediyorum. Hakikaten bir yük yüklendi. Fedakarca götürmeye çalışıyor ama yollarda epeyce engel var. Bu engelleri aşmak kolay olmadığını hep beraber gözlemliyoruz" dedi.

Başkan Büyükkılıç'tan dikkat çeken Kayserispor açıklaması!

Ofsayt pozisyonunu değerlendirdi

Sivasspor maçında yaşanan tartışmalı ofsayt pozisyonuna da değinen Başkan, şehrin emeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini de ifade eden Başkan Büyükkılız, 'Yani dün mesela o golle ilgili ofsayt diye nitelendiren golün ben ofsaytla ilgili görüntüsünü ekranda göremedim. Yani hani gösteriyorlar ya var mı? Var onu göremedim, izah edemiyorum. Şimdi bir gol, dört, beş dakika incelenmez. Onu da izah edemiyorum. Bunlar benim alanım değil. Ama bir şehrin belediye başkanı olarak takdir edersiniz bu şehrin emek verilen, risk alınan, sıkıntı duyulan boyutlarında bu alın terinin göz ardı edilmemesi lazım. Hakkımız olanın korunması lazım. Ben federasyonumuzu tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Bundan sonraki süreçte daha dikkatli davranırlarsa bu Anadolu takımlarının zor şartlarda geldiği noktalarda mağdur edilmemesini umuyor ve bekliyorum. Bunu burada ifade ediyorum' diye konuştu. 

Başkan Büyükkılıç'tan dikkat çeken Kayserispor açıklaması!

Büyükkılıç: Ortada herhalde bir sıkıntı var

Başkan Büyükkılıç, eski başkan Berna Gözbaşı’nın kulübe koyduğu temlik konusunda da görüşlerini paylaştı. Gözbaşı’nın, kulübün finansal zorluklarına rağmen elinden geleni yaptığını belirten Başkan Büyükkılıç, "Ayrıca Kayserispor'umuzla ilgili malumunuz daha önceki yönetimlerde yapılan çalışmalar konusunda her dönemde bir spekülasyon oluyor. Her dönemde konuşulan boyutlar oluyor. Zaman zaman yargıya taşınacağı yönünde ifadeler oluyor. Bakıyorum işte daha önceki başkanımız, en büyük sıkıntı o diyor Ali Bey. Temlik koymuş. Ardından o temliği de sanırım bir bankaya banka onu alıyor o parayı. Hatta kendisi herhalde aldı ki oraya Devrediyor ve federasyondan gelecek. Bilet paraları dahil her kuruş oraya yatırılıyor. Daha önce alınan yine o dönemki başkanımızın almış olduğu kredilere yatırılıyordu. O krediler bitti, ödendi şimdi sıra herhalde o temliğe geldi. Evet. Tabii ben işin içinde olmadığım için bu konulara direkt konuşan ya da vurgulayan ya da bilgi sunan bir konumda değilim. Ancak konuşulandan konuşulanlardan duyduğum zaman sayın Başkanımız Ali Çamlı başkanımızın ve yönetiminin dillendirdiği anladım. Ortada herhalde bir sıkıntı var. Durum bunu gösteriyor. Her şeyden önce bu sıkıntının açıklığa kavuşması lazım. Yani Kayserispor'un zor şartlarda kaynak bulduğu ve ayakta durmaya çalıştığı bir süreçte varsa kendisinin alacağı, vereceği o ayrı konu. O da paylaşılmalı, ödenmeli. Efendim mağduriyeti sayın Berna başkanımızın oluşturulmamalı. O boyutuna da katılıyorum ama her defasında şu andaki başkanımızın ifade ettiği, orada hak edilmeyen bir boyuttan söz ediyorsa bunu önemsenmesi ve üzerinde durulması gerektiği kanaatindeyim. Bak karşı taraf mağdur edilmemeli ama hak edilmeyen boyutlar varsa bunların da mutlaka oturulup konuşulup paylaşılıp çözüm bulunması gerektiği kanaatindeyim' şeklinde konuştu.

 

Başkan Büyükkılıç'tan dikkat çeken Kayserispor açıklaması!

Büyükkılıç, Kayseri’nin değerli isimlerine teşekkür etti

Son olarak, Kayserispor’un zor durumdan çıkması için destek veren tüm yetkililere teşekkür eden Başkan Memduh Büyükkılıç, "Bu süreçte katkı sağlayan bakanlarımıza, milletvekillerimize, Sayın Valimize ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.