Başkan Büyükkılıç: 'Türkiye sağlıkta altın çağını yaşıyor'

İldem ve Beyazşehir arasında, Koramaz Vadisi Semt Polikliniği'nin temel atma töreninde konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 'Türkiye sağlıkta altın çağını yaşıyor' derken, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ise Kayseri'nin sağlık hizmetinde de örnek olduğunu kaydetti.

Başkan Büyükkılıç: 'Türkiye sağlıkta altın çağını yaşıyor'

Koramaz Vadisi Semt Polikliniği temel atma törenine Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Vali Orhan Düzgün, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Temel atma töreninde ilk sözü alan Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan, Kayseri'de sağlık hizmetleri hakkında bilgiler paylaştı ve temeli atılan Koramaz Vadisi Semt Polikliniği ile ilgili bilgiler paylaştı. Gödekmerdan, açılacak olan semt polikliniğinin 3 katlı, 2 bin metrekare ve en az 10 branşta vatandaşlara sağlık hizmeti  gerçekleştireceğini bildirdi. Kayseri'de kurulan şehir hastanesinin de yüzde 40'ının tamamlandığına değinen Gödekmerdan, hastanenin 2017 yılında hizmete gireceği bilgisini verdi.

KORAMAZ VADİSİ'NDE 3.5 MİLYON LİRALIK SAĞLIK YATIRIMI

Temel atma töreninde söz alan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, toplam olarak 3 buçuk, dört milyon Liralık bir yatırım yapılarak açılacak olan Koramaz Vadisi Semt Polikliniği'nin, oradaki vatandaşlar tarafından talep edildiğini ve belediye olarak da buna kayıtsız kalmadıklarını dile getirdi. Başkan Büyükkılıç, yaptığı konuşmada Türkiye'nin sağlıkta altın çağını yaşadığını vurgulayarak: "Ben doktorum. Ve sağlık sektörünün durumunu iyi bilenlerdenim. Şu bir gerçek ki son 13-14 yılda sağlık alanında Türkiye altın çağını yaşıyor. Buna vesile olan sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve güzide ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın prensibine en uygun konu sağlık yatırımlarıdır. Hükümetimiz, devletimiz de bu noktada büyük bir hizmet gerçekleştiriyor. Biz de burada vatandaşlardan bir hastane talebi aldık ve çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik. Böyle bir poliklinik açmayı kararlaştırdık. Melikgazi Belediyesi olarak sağlıkta ve eğitimde biz de varız diyoruz ve bu ve bunun gibi birçok konuda da insanımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu polikliniğimiz 2 milyon Lirası bina, 500 bin Lirası çevre düzenlemesi ve 1 milyon Lirası da arsa bedeli olmak üzere toplam 3 buçuk, 4 milyon Lira'ya malolan bir sağlık yatırımıdır. Halkımıza hayırlı olsun diyorum" dedi.

KAYSERİ'DE 600 SAĞLIK KURULUŞU 16 BİN SAĞLIK PERSONELİ İLE HİZMET

Vali Düzgün ise, sağlığın, hizmetlerin en önemlisini oluşturduğunu ifade ederek, son 10-15 yıl içerisinde sağlık konusunda çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini, bugüne kadar Kayseri'de 10 bin vatandaşa evlerinde sağlık hizmeti verildiğini, acil ve ambulans hizmetlerinin geliştirildiğini söyledi ve şu an Kayseri'de 600 sağlık kuruluşunda 16 bin sağlık personeli ile sağlık hizmetlerinin yürütüldüğünü belirtti. 

ÜLKEYİ DÖRT SÜTUN ÜZERİNE İNŞA EDİYORUZ: 'SAĞLIK, EĞİTİM, ADALET VE EMNİYET' 

Son olarak kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ise, AK Parti olarak ülkeyi dört sütun üzerine inşa ettiklerini ve onların ise 'sağlık, eğitim, adalet ve emniyet' olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Melikgazi Belediyesi çok güzel bir vizyon elde etti. Referans Belediye oldu. Melikgazi Belediyesi, insan merkezli her türlü hizmeti yerine getiren bir belediye haline geldi. Melikgazi Belediyemiz ile övünüyorum. Melikgazi Belediyesi gibi aslında Kayserimizin bütün AK Partili belediyeleri Türkiye'de referans teşkil eden belediyelerdir. Kayseri sağlık hizmetlerinde de Türkiye'ye örnek olmuştur. Bugün Türkiye, sağlık konusunda büyük ilerleme katetmiştir. Geçmişteki sağlık manzaralarına, hastanelere baktığınız zaman hasta olunacak bir durum vardı. Şimdi ise yurt dışından bile tedavi olmaya gelen insanlar var. Ve bir çok ülke de bunu nasıl yaptığımızı öğrenmek için bize soruyorlar. Biz ülkemizi dört sütun üzerine inşa etmeyi planladık. Bunlar sağlık, eğitim, adalet ve emniyet. Bunlardan biri olan sağlık konusunda büyük hizmetler gerçekleştirdik. Sağlık hizmetlerinde belki binalar ve cihazlar vardı ama insan saygı yoktu. İşte cesur bir siyasi iktidar olan bizler bu köhne sistemi baştan sona değiştirdik. Vatandaşlarımız için kamu ve özel hastane ayrımını kaldırdık. Dileyenin dilediği hastaneye gidebileceği dengeli bir sistem inşa ettik. Artık rençberi, şehirlisi, memuru, öğrencisi, işçisi, memuru hiçbir ayrım olmadan istediği hastaneden gidip sağlık hizmetini alabiliyor. Eski Türkiye'de sağlık sistemi şifa değil dert ve külfet saçarken artık tüm dünyaya hizmet verir bir noktaya geldik. Sağlık yatırımlarımızı sunmaya, gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızdan vazgeçmeyeceğiz" ifadelerinde bulundu.  
  
BAKAN, AÇILIŞ TARİHİNİN PAZARLIĞINI YAPTI

Konuşmaların sonunda Bakan Elitaş, müteahhit ve Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ile pazarlık yaparak poliklinik binasının 9 Eylül 2016 günü bitirilme ve polikliniğin açılma tarihinin ise bayramdan sonraki ilk cuma olmasını kararlaştırdı ve temelini attı. Tören öncesinde ana sınıfı öğrencilerine oyuncak dağıtan Bakan Elitaş, Başkan Büyükkılıç ve Vali Düzgün, tören sonunda ise vatandaşlara aşure ikramında bulundu. HABER: KAAN AKBAŞ