Başkan Çelik: 'FETÖ'yü üst akıl yönetiyor'

Açıklamalarında 'Böylesine hain bir kalkışmaya FETÖ'nün ne aklı yeter ne de gücü' diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye'ye yönelik bu tarz hain girişimlerin arkasında üst aklın olduğunu söyledi.

Başkan Çelik: 'FETÖ'yü üst akıl yönetiyor'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, TV Kayseri’de katıldığı Basın Kulübü programında gündeme ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Çelik, FETÖ'nün elebaşı Gülen'e yüklenerek "Üst akıl Pensilvanya'daki değil, üst akıl başka. Böyle bir askeri kalkışmaya bu hain FETÖ’nün ne aklı yeter, ne beyni yeter. O bu operasyonun içinde kullanılan enstrümanlardan biri" dedi.

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ

Başkan Çelik, Basın Kulübü programında Gazeteciler Veli Altınkaya, Yusuf Yerli ve Mehmet Sena Kösedağ’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Vatan ve Tek Millet uğrunda darbe girişimine karşı durarak şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Başkan Çelik, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diledi

DEMOKRASİ AŞIKLARINA TEŞEKKÜR

Vatandaşların meydanlara çıkarak FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına gereken cevabı verdiğinin altını çizen Başkan Çelik,” İlk günden itibaren Kayseri halkı meydanlarda ve dimdik ayakta. 26 gün geçti, elhamdülillah hiçbir asayiş olayı olmadı. Ne bir Hırsızlık, nede bir sarkıntılık duymadık. Oraya gelen insanların tek düşüncesi var oda Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Vatan ve Tek Millet. Bunları düşünerek geliyorlar. Kayseri’de kimse benzinliklere gidip benzin alacağım diye kuyruğa girmedi, kimse bankamatiğe gidip de para çekeyim de yarınımı garanti altına alayım demedi, kimse markete gideyim de yiyecek içecek alayım demedi. Hiç birini görmedik. Elhamdülillah herkesin tek kaygısı vardı, meydanlara sahip olmak liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emirleri doğrultusunda bu devleti yamyamların eline bırakmamak. Onun içinde çok şükür o gün bu gündür her nöbette Kayseri halkına çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

PENSİLVANYA'DAKİ ÜST AKIL DEĞİL, ONUN NE AKLI YETER NE BEYNİ YETER

Darbe girişiminin arkasında Gülen olduğunu tahmin ettiniz mi? sorusuna ise Başkan Çelik, “İlk anda bir darbe olduğunu anladık ama altından bunların çıkacağını hiç tahmin etmiyorduk. Açıkçası ben bu devirde darbe olacağını hiç beklemiyordum! Yalnız şu var böyle bir askeri kalkışmaya bu hain FETÖ’nün ne aklı yeter ne beyni yeter. O bu operasyonun içinde kullanılan enstrümanlardan biri. Akın Öztürk için mesela bu adam nasıl FETÖ’cü olur, nasıl bu örgüte katılmış deniyor. Ya kardeşim dert o değil ki, üst akıl kimse Akın Öztürk veya benzerlerini aynı kişiler organize ediyor. FETÖ dedikleri örgüt lideri ve ekibini kullanıyor. Bir taraftan da medya ve sermaye ayağını kullanıyor. Üst akıl hepsini birden yönetiyor. Dolaysıyla böyle bir olayı beklemek mümkün değildi.

HERKES BİR UCUNDAN TUTTU

Bu organizasyon büyükşehir öncülüğünde mi gerçekleşti ? sorusuna ise Başkan Çelik şu yanıtı verdi: Burada yapılan bir şeyi ben yaptım diye söylemek, övmek bize yakışmaz hicap duyarım, utanırım bunları söylemekten.Bu bizim vazifemiz, olmazsa olmaz görevimiz.Bir Müslüman namaz kılıyorum diye övünebilir mi zaten İslam’ın 5 şartından biri kılarsın tabi ki.Bu vatanı korumak için elinden ne geliyorsa yapacaksın.Yaparken olayda bir aksaklık olmaması için bir üst grubun olması gerekiyordu.Biz o anlamda koordinasyonu sağlayacak konumdaydık.Büyükşehir olarak biz işi koordine ettik ama bir taraftan da ilçe belediyelerimiz biz neresinde oluruz dediler onlar koştular geldiler.Yine STK’lar, odalar, sendikalar onlar da koştu geldiler ki herkes bir ucundan tuttu.Bizde organizasyonlarda aktif rol aldık ama hiçbir zamanda şu işi biz yaptık diye ortaya düşmedik.Yapılacak ne varsa da eksiksiz yapmaya çalıştık.

MEYDAN YORULDU

Meydanda yeni bir düzenleme yapılacak mı? sorusu üzerine de Başkan Çelik,” hayır, meydanın fiziki durumu tazelenmeyecek temizlenecek yenilecek.Tüm o yeşil doku yeniden yapılacak.Yeşil doku yapılırken alt yapısında sulama sisteminde arızalanan borular alt yapıdaki eksikliklerin tamamı da yenilenecek.O çitler ağaçlandırmalar yenilenecek.Sert zeminler taşlar parkeler tahrip oldu, bunlar düzeltilecek.Saat Kulesi üzerine insanlarımız çıktı o tarihi yapı üzerindeki yalıtım kaplamaları ve Sahabiye Medresesi üzerindeki kurşunları sökülmüş.İnsanlarımız o heyecanla kötü niyetli değil ama maalesef zarar vermiş. Onların tamamını yenilemek üzere bir iş planı yaptık” şeklinde konuştu

BİR HAFTA ÖNCE RAMAZAN SOKAĞI’NI GEZMİŞTİK, DUYUNCA KAHROLDUM

1 hafta önce bir araya geldiğiniz bir komutanın geriye doğru şöyle bir baktığınızda sizin koltuğunuza göz diktiğini öğrenince neler hissettiniz ? sorusuna ise Başkan Çelik şu yanıtı verdi:

Uğur paşa sağ olsun o sözde bildiriyi getirince orada 11’nci madde de şöyle diyor aynen.Ankara İstanbul, İzmir ve Kayseri valileri ve belediye başkanları ilk alınacak isimlerdir.Bunların ataması konsey tarafından yapılmıştır.Diğerlerini sıkı yönetim komutanı atayacaktır diyor.Kayseri’de atanan vali ve büyükşehir de o zamanki garnizon komutanı gözüküyordu.Hem vali hem belediye başkanı hem de sıkı yönetim komutanı olacakmış.Bunu duyunca kahrolduk tabi ki.Bir hafta önce oturuyorsunuz Ramazan Sokağı’na beraber gidiyorsunuz beraber geziyorsunuz birlikte namaz kılıyorsunuz.Vatandaşın içinde tokalaşıyorsunuz bir hafta sonra bunu duyunca tabi ki şok olduk.