Başkan Çelik: 'Yatırımda rekor kırıyoruz'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2017 yılının ilk meclis toplantısına başkanlık etti. Toplantıda 2016 yılını değerlendiren Başkan Çelik, yatırımda rekor kırıldığını, 2017 yılında yeni bir rekorun kırılacağını belirtti.

Başkan Çelik: 'Yatırımda rekor kırıyoruz'

Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılının ilk toplantısını yaptı. Toplantıya başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2016 yılını değerlendirdi. 2016 yılının ülkemiz için zor bir yıl olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Son 14 yılda her alanda çok önemli gelişmeler kaydettik; ancak bu gelişmemiz bazılarını kıskandırdı. Egemen güçlerin topyekun bir saldırısı ile karşı karşıyayız. Yerli işbirlikçileri ile bazen FETÖ, bazen PKK, bazen DEAŞ, bazen DHKPC’yi kullanıyorlar. Tüm bunları kullanan üst aklın amacı bu ülkeyi bölmek ve parçalamak. Ancak başaramayacaklar. 15 Temmuz’da 40 yıllık bir projeyi hayata geçiremediler. İnşallah tüm bu saldırıların altından kalkacak güçteyiz. Biz, yaşananlara rağmen yatırımda hız kesmeden çalıştık. 15 Temmuz’un hemen ertesinde bile temeller attık ve açılışlara başladık” dedi.
 
“Tarihe geçecek çalışmalar yapıyoruz”
 
2016 yılında yapılan önemli yatırımlar hakkında da bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, çok önemli yatırımların hizmete sunulduğunu belirtti. İlçelere de çok ciddi yatırımların yapıldığını ifade eden Başkan Çelik, Pınarbaşı ve İncesu dışındaki ilçelere Kadın ve Gençlik Merkezi yapıldığını, Pınarbaşı ve İncesu için de arsa sorununun çözülmesiyle birlikte çok güzel projelerin hazırlandığını kaydetti. Açıklamaları sırasında KASKİ için ayrı bir parantez açan Başkan Çelik, “KASKİ 2016 yılında 126 milyon 231 bin TL’lik yatırım yaptı. 2017 yılında ise KASKİ tarihinin en büyük yatırımını yapacak. KASKİ’nin 252 milyon TL’lik projeleri tarihe geçecek bir çalışma olacak. Aslında her alanda altyapıda çok iyi durumdayız. İçme suyunda yüzde 100 seviyesindeyiz. Kanalizasyon ve arıtmada da yüzde 100’ler seviyesine geleceğiz. Bu rakamlar hiçbir şehirde yok” diye konuştu.
 
“Yatırımlar 550 milyon TL’Yİ aştı”
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, 2016’da hizmete açılan köprülü kavşaklar, ilçelerdeki yatırımlar, yollar ve sosyal tesisleri başlıklar halinde sıraladı ve araç alımları ile temel atmalar hakkında da bilgi verdi. 2016 yılında bu yatırımların değerinin 550 milyon 526 bin TL olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, günlük cari harcamaların bu rakama dahil olmadığını kaydetti. Başkan Çelik, yatırımda bir rekora gidildiğini, 2017 yılında bunun da üzerine çıkılacağını belirtti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2017 yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek meclis toplantısını açtı. Ocak ayının ilk toplantısında toplam 82 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
 
Sivas'ın ilçe ve belde belediye başkanları Başkan Çelik'i ziyaret etti
 
Sivas'ın ilçe ve belde belediye başkanları Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin uygulamalarını örnek almak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. 
 
Sivaslı belediye başkanlarının ziyaretine Şarkışla Belediye Başkanı Turgay Oğuz, Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sızır Belediye Başkanı Nevzat Göksun, Gürçayır Belediye Başkanı Osman Özkan ve Cemel Belediye Başkanı Hakverdi Bulut katıldı. Şarkışla Belediye Başkanı Turgay Oğuz farklı siyasi partilerden belediye başkanları olarak bir araya geldiklerini ve Katı Atık Birliği oluşturduklarını söyledi. Birlik bünyesindeki belediye başkanları olarak Kayseri Büyükşehir, Kocasinan ve Melikgazi belediyelerinin katı atık ayrıştırma ve depolama tesislerini görmek ve iyi uygulamaları kendi belediyelerinde tatbik etmek için Kayseri'ye geldiklerini ifade eden Oğuz, "Kayseri Büyükşehir ve diğer belediyelerimiz bizim için örnek ve rehber belediyeler. Memleketimize yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanları bizim için duayen." dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, "Bilgimiz, becerimiz, tecrübemiz ve kabiliyetimizi paylaşmaktan zevk alan ve bu tecrübenin paylaştıkça çoğaldığını bilen bir belediyeyiz" diye konuştu. Büyükşehir'in tecrübelerini pek çok belediyeye aktardıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu. Bizim şirketimiz olan KCETAŞ'ın Genel Müdürü önceki dönemde Enerji Bakanlığı'nı üstlendi. Belediyemizden mezun olan arkadaşlar bürokraside etkin görev aldıkları gibi hükümette de görev alıyorlar. Bu da belediyemizin ne derecede başarılı olduğunun göstergesi. Bürokrasinin her kademesinde bizden arkadaşları görmek mümkün. Bildiğimizi paylaşma anlamında elimizden geleni yapıyoruz. Hemen her hafta farklı belediyelerden gelerek çalışmalarımızı takip ediyorlar. Ulaşım A.Ş.'miz büyükşehirlere danışmanlık yapıyor. Bu da bizi son derece memnun ediyor." diye konuştu.
 
Hizmet İş’ten Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret
 
Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Serhat Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Huzurlu bir iş yerinde çalıştıklarını ve huzurlu bir şehirde yaşadıklarını belirten Serhat Çelik, bu huzuru sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e teşekkür etti. 
 
Hizmet İş Şube Başkanı Serhat Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'ten çalışanlar olarak her konuda destek gördüklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nde hiçbir sıkıntı yaşamadan çalışıldığını ifade eden Çelik, "Bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadık. Böyle olunca arkadaşlarımız da emeklerini esirgemiyorlar. Gece gündüz şehrimize hizmet ediyorlar. Huzurlu bir şehirde yaşıyoruz ve huzurlu bir iş yerinde çalışıyoruz. Huzurun mimarı da sizlersiniz. Bu nedenle teşekkür ederiz." dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de bu şehirde yaşayanların yüzünü güldürmek için gayret ettiklerini belirterek, "Çalışanlarımızın yüzü gülerse vatandaşın da yüzü gülecektir. Bunun için çalışanlarımızla sık sık çalıştıkları mekanlarda bir arada oluyoruz. Dertleriyle dertlenmeye ve imkanlarını artırmaya çalışıyoruz. Rabbim ağzımızın tadını bozmasın. Bundan sonra da birlik beraberlik ve huzur içinde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz." diye konuştu. HABER-FOTO: İHA