Başkan Gülşah Durbay'a Yönelik İftiralara CHP'den Sert Tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 81 il başkanı, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'a yönelik iftiraların karşısında durarak, 'Yanındayız, mücadeleye devam edeceğiz' mesajı verdi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Başkan Gülşah Durbay'a Yönelik İftiralara CHP'den Sert Tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 81 il başkanı, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'a yönelik alçakça iftiralara karşı ortak bir açıklama yayımlayarak, Durbay'a tam destek verdiklerini açıkladı. CHP'nin yıllardır cumhuriyet değerlerini savunan, gençlik kollarında yetişmiş ve partinin her kademesinde görev almış olan Gülşah Durbay'ın yanında olduğu vurgulandı.

Gülşah Durbay'ın Mücadelesi

Genç yaşında CHP gençlik kollarında siyasete adım atan ve partinin birçok kademesinde görev yapan Gülşah Durbay, özellikle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Manisa'nın en zor ilçelerinden biri olan Şehzadeler’de belediye başkanı olarak gösterdiği başarıyla dikkat çekti. Seçim sürecinde gece gündüz demeden çalışan ve Manisalılara umut aşılayan Durbay, genç kız kardeşlerinin rol modeli ve Manisalılara örnek bir lider olarak tanındı.

Kadına Yönelik Psikolojik Şiddet Eleştirisi

Açıklamada, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasıyla birlikte kadına yönelik şiddet vakalarının daha da arttığı belirtilirken, bu şiddetin yalnızca fiziksel değil, psikolojik olarak da siyasette ve iş dünyasında kendini gösterdiği vurgulandı. Gülşah Durbay'ın bu mücadeledeki önemli bir figür olduğu, başarılarının hazmedilememesi sonucu psikolojik şiddete maruz kaldığı ifade edildi. CHP il başkanları, bu insanlık dışı saldırıları kabul etmediklerini belirterek Durbay'a güçlü bir destek mesajı verdi.

CHP, Hedefinden Şaşmayacak

CHP’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 47 yıl aradan sonra Türkiye’nin birinci partisi olmasına dikkat çeken açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liderliğinde yürütülen iktidar mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. İl başkanları, partinin bu süreçte hiçbir cinsiyetçi saldırıya boyun eğmeyeceğini ve Cumhuriyet’i kuran kadınlara hak ettikleri saygıyı göstereceklerini ifade ettiler.

Son olarak, CHP il başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Atatürk’ün izinden giden bir parti olarak zorlu koşullarda dahi mücadeleden vazgeçmeyeceğini ve iktidar hedefine ulaşana dek azimle çalışmaya devam edeceğini duyurdu. Gülşah Durbay'a yönelik yapılan saldırıların karşısında dimdik duracaklarını belirterek, haksız iftiralara karşı birlik mesajı verdiler.