Başkan Palancıoğlu '5 ayrı nikah solunumuz ile bayram sonrası nikah taleplerine hazırız'

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Ramazan ayı sebebi ile azalan nikah törenlerin Bayram sonrası özelikle okulların da kapanması ile yoğunluk yaşanacağını dikkat çekerek '5 ayrı nikah salonumuz ile nikah törenlerine hazırız gerekli koordinasyonlar sağlandı, tedbirler alında ve görevlendirmeler yapıldı' dedi.

Başkan Palancıoğlu '5 ayrı nikah solunumuz ile bayram sonrası nikah taleplerine hazırız'

Nikâh işlemleri yaptırmak isteyen çiftlerin önceden Melikgazi Nikâh Memurluğu’na müracaat ettiklerini hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu “Evlenecek çiftler için önemli günler vardır. Bunlardan biriside nikâh günüdür. Ancak Ramazan ayında mola verilmesi ile Bayram sonrası nikah işlemlerinde yoğunluk yaşanacaktır. Ayrıca okulların tatil edilmesi ile bu yoğunluk daha da artacaktır. Ancak Belediyemiz olarak gerekli çalışmalar yerine getirildi” diye konuştu.
 
Hizmeti semtlere götürme anlayışı içerisinde yaptırılan çok amaçlı ve büyük ölçekli sosyal ve spor tesisleri içerisinde Nikah Salonlarının olmasına ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Dr. Mustafa Palancıoğlu, 5 nikah memuru tarafından 5 tesis de nikah merasiminin yerine getirildiğini kaydetti.
 
“Melikgazi Belediyesi yaz okulunda çocuklar Eğlenerek Öğrenecekler”
 
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu “Bu yıl yaz okullarımız 18 ayrı semtte bulunan sosyal ve spor tesislerimizde, eğitim, spor ve kültür merkezlerinde olmak üzere 54 ayrı branşta gerçekleştirilecektir. Yaz okullarına kayıtlarımız devam etmekte olup, ilgi her sene olduğu gibi bu senede son derece yoğun olmaktadır” dedi.
 
Yaz Okulu kayıtlarının devam ettiğini belirten   Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu 8-13 yaş grubu çocukların katılabileceği Yaz Okulların ücretsiz olduğunu söyledi.
 
Çocukların yaz tatillerine verimli bir şekilde değerlendirmelerine ve eğlenirken öğrenmelerine imkân sağlamak amacıyla yaz okullarını açtıklarını belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu “Çocuklarımızı ve gençlerimizi çok önemsiyoruz. Onların iyi yetişmelerini sağlamak adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Okullar yaptırıyor, kurslar düzenliyor, okulların çevre düzenlenmesi yaparak, basketbol ve futbol sahaları yapıyoruz. Başarılı öğrencileri ödüllendiriyoruz. Bu seneki yaz okullarımız ise sosyal ve spor tesislerimizde olmak üzere toplam 54 branşta gerçekleştirilecektir. Yaz Okuluna kayıtlarımız başladı. Çocuklarımızın ilgisi her sene olduğu gibi bu senede son derece yoğun olmaktadır” dedi
 
Bu yıl çocukların kişisel gelişimini sağlayacak olan değerler eğitimi, liderlik eğitimi, kişisel gelişim, sosyal hayatta iletişim gibi özel derslerin yer aldığını hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, seçmeli derslerde ise drama, satranç, el sanatları, tiyatro gibi yetenek derslerinin verileceğini sözlerine ekledi.
 
"Kişi saygınlığı korunarak ve onurları incitilmeden iaşe paketleri; veren el, alan eli görmeden anlayışı ile verildi ” 
 
Melikgazi Belediyesi olarak her Ramazan iaşe paketi hazırlayarak yiyecek ve ekmek yardımı alanlar ile bakıma muhtaç yaşlılara, hiçbir geliri olmayan ailelere verdiklerini hatırlatan Dr. Mustafa Palancıoğlu “Belediye olarak iaşe dağıtımında büyük titizlik gösteriyoruz. Şehrimizi doğu ve batı olmak üzere iki ayrı bölgeye ayırdık. Ramazan Ayı’nın ilk önce doğu bölgesinde sonra ise batı bölgesinde iaşe paketinin dağıtımı gerçekleştirdik. Melikgazi Belediyesi olarak iaşe paketini kişi saygınlığı korunarak ve onurları incitilmeden-veren el, alan eli görmeden-dağıtımı gerçekleştirildi.” dedi. 
 
İaşe paketlerin dağıtımının tamamlandığını ve dağıtımın isim listesine göre yapılarak izdihama yer verilmediğini belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, hiçbir izdihama, kargaşaya ve insan haysiyet ve onurunu zedelemeden verildiğini kaydetti. 
 
İaşe paketlerini dağıtırken dağıtımın rastgele yapılmadığını ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, isim listesi üzerinden dağıtım yapıldığını tekrarlayarak, bu yardımları gerçekleştirirken hayırseverleri de teşvik etmek istediklerini söyledi. 
BÜLTEN