Başkan sözünü tuttu - SMA'lı Aysima Bebek Almanya'da böyle karşılandı!

Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, SMA Hastası Aysima Tuna ve ailesini Almanya'daki hastanelerine yerleştirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Başkan sözünü tuttu - SMA'lı Aysima Bebek Almanya'da böyle karşılandı!

Kayseri'de SMA Tip 1 kas hastalığı ile mücadele eden Melih Eymen ve Hasan Çınar'ın kampanyası tamamlanmış ve Dubai'ye tedavi olmak üzere gönderilmişti. Gözler Aysima Bebeğin kampanyasına çevrilmiş ve Kayseri Valiliği onaylı kampanya tamamlanmıştı. Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin Tuna ailesini Almanya'da da yalnız bırakmadı.

Kas kaybı ve zayıflığıa neden olan, en basit hareketlerin bile zor yapıldığı bu hastalık yüzünden tedavi olma zorunluluğunu da artırıyor. Nadir görülen bu hastalığın tedavisi oldukça maliyetli. Aileler bu nedenle valilik onaylı kampanyalar başlatıyor.

Bünyanlı Aysima Tuna'ya henüz 13 günlükken topuğundan alınan kanla SMA teşhisi konuldu. Aile kızlarının hayata tutunabilmesi için Kayseri Valiliği onaylı kampanya başlattı.

Başkan sözünü tuttu - SMA'lı Aysima Bebek Almanya'da böyle karşılandı!

Kentte bulunan SMA Tip 1 hastası çocuklar için yetkililer, basın mensupları ve iş adamları kampanyaya destek veriyor. Aysima bebek için geçtiğimiz aralık ayında başlatılan kampanya da bu desteklerle 1 yıl olmadan tamamlandı.

Melih Eymen, Hasan Çınar şimdi de Aysima bebek!

Önce Melih Eymen sonra Hasan Çınar şimdi de Aysima bebek Kayseri Valiliği onaylı kampanyaların tamamlanmasıyla tedavi olmak üzere yurt dışına gitti. Melih Eymen ve Hasan Çınar'ın Dubai'deki tedavilerinin tamamlanmasıyla yurda döndü.

Başkan sözünü tuttu - SMA'lı Aysima Bebek Almanya'da böyle karşılandı!

Başkan yalnız bırakmadı!

Aysima Tuna'nın valilik onaylı kampanyası tamamlanarak gereken tedaviyi alması için Almanya'ya uğurlandı. Bünyan 38 Haber'de yer alan habere göre, Belediye Başkanı Selahattin Metin'in talimatlarıyla Tuna Ailesi 03.30'da Frankfurt Havaalanında karşılandı.

Oradan 200 km uzaklıkta, hastanenin bulunduğu Kessel'e götürülen aile akşam saat 06.30 civarında kalacakları yere yerleştirildi.