Başkan Taş'tan Sağduyu Çağrısı!

Kayseri'de son günlerde yaşanan Suriyeli muhacirlere yönelik saldırılarla ilgili olarak Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Başkanı Ahmet Taş basın bülteni yayımladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Başkan Taş'tan Sağduyu Çağrısı!

Kayseri'de son günlerde yaşanan Suriyeli muhacirlere yönelik saldırılarla ilgili olarakKayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Başkanı  Ahmet Taş basın bülteni yayımladı.Mazlumder Başkanı Ahmet Taş, yayımladığı basın bülteninde, bu süreçte emeği geçen Kayseri Valiliği'ne, Emniyet birimlerimize ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Başkan Taş'tan Sağduyu Çağrısı!

Taş, saldırılarda zarar gören Suriyeli muhacirlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, şehrin huzur ve güvenliğinin sağlanması için yerel yöneticilerin ve sivil toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

'Saldırıya uğrayan mahallelere yaptığımız ziyaretlerde, provokatörler tarafından tahrik edilmiş bazı gençlerin, Suriyeli muhacir esnaftan haraç istediği ve tehdit ettiği şikayetlerine muhatap olduk. Şehrimizin huzur ve güvenine emanet ettiğimiz emniyet birimlerimizin bu şikayetlerin üzerine gitmesini ve failler hakkında gerekli işlemleri yapmasını sabırla bekliyoruz' diyen Taş, şehrin barış ortamının korunması için toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Kayseri'de yaşanan bu olaylar, şehrimizin barış ve huzurunu tehdit etmiş olup, Mazlumder olarak bu tür provokasyonlara karşı her zaman kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Suriyeli muhacirlerin yaşadığı bazı mahallelerdeki yardım engelleme iddialarına da değinen Taş, güvenlik güçlerinin bu durumu ortadan kaldırmak için gerekli tedbirleri almasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kayseri'deki yerel yöneticilerin ve sivil toplum kuruluşlarının, birlik ve dayanışma içinde hareket ederek şehrin huzur ve güvenliğini sağlamak adına atacakları adımları önemsediklerini ifade eden Taş, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yapacakları ziyaretler ve halkla buluşmalarla moral vermesini beklediklerini de dile getirdi.