Başkan Taş'tan Sert Tepki: 'Suçlular Yargılansın'

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, Filistin ve Gazze'de dokuz aydır devam eden saldırılarda kadın, çocuk, yaşlı demeden masum sivilleri katleden İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasını şiddetle kınadıklarını açıkladı. Bu olay ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Başkan Taş'tan Sert Tepki: 'Suçlular Yargılansın'

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, Filistin ve Gazze'de dokuz aydır devam eden saldırılarda kadın, çocuk, yaşlı demeden masum sivilleri katleden İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasını şiddetle kınadıklarını açıkladı. Bu olay ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Yapılan basın açıklamasında, Netanyahu’nun alkışlanmasının insanlık adına kabul edilemeyecek bir talihsizlik olduğu vurgulandı. Açıklamada, İsrail ordusunun Filistin ve Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlarda insanlığa karşı suç işlediği belirtilerek, bu suçların uluslararası yasalar, birçok dini inanç ve iç hukuka göre cezalandırılması gerektiği ifade edildi. Türkiye ve dünya kamuoyuna gelen haberlere göre, dokuz aydır Gazze ve Filistin’de İsrail ordusu ve bu ordu içinde farklı devletlerin vatandaşı olan askerlerin yer aldığı katliamlarda bugüne kadar 50 bin kişinin hayatını kaybettiği, bu sayının 15 bininin çocuk, 13 bininin kadın ve geri kalanının erkeklerden oluştuğu açıklandı.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, Gazze soykırımında İsrail ordusu içinde Türkiye vatandaşı olan Musevi kökenli askerlerin de bulunduğunu ve bu askerlerin insanlığa karşı işledikleri suçların cezasız kalmaması gerektiğini belirtti. Bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan soykırım suçlusu Musevi kökenli Türkiye ve İsrail vatandaşı askerlerin yargılanmasını öngören kanun teklifinin kabul edilmesi çağrısında bulunuldu.

Ayrıca, İsrail ordusunda görevli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı askerlerin ülkeye dönerek yargılanmalarının sağlanması, dönmemeleri halinde ise gıyaplarında yargılanmalarının ve vatandaşlıklarının iptal edilmesinin gerektiği belirtildi.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, siyasi partiler ve Adalet Bakanlığı'nı göreve davet ederek, zalimlere karşı mazlumları koruma adına adım atmalarını istedi. Dokuz aydır devam eden soykırımın kurbanlarına Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.