Baturhan Öğüt: Bu ülkede her vatandaş bir depremzede adayıdır

Yer Bilimci Baturhan Öğüt, Marmara depreminin gündem dışı kalmasına tepki göstererek, 'Depremde can kaybı vermek kader değil tamamen ihmalsizliklerin tedbirsizliklerin sebebidir' dedi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin, Kayseri haberinde...

Baturhan Öğüt: Bu ülkede her vatandaş bir depremzede adayıdır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yer Bilimci Baturhan Öğüt, Depremde can kaybının tamamen ihmal ve tedbirsizliklerden meydana geldiğini söyledi. 
Olası Marmara depremini gündeminde sıcak tutuna Öğüt, “Bugün ülkemizin ve ülke geleceğinin milli güvenlik ve beka sorunu var o'da olası Marmara depremi. Gündem olması gereken bir konu böylesi bir sorun varken gündem dışı kalması hiçte akıl alır gibi değil. Biz bunu sadece 40-50 saniyelik bir sarsıntı olarak düşünemeyiz tabiiki de” dedi.
‘Artık depremlerde can kaybı vermeyelim’ diyen Öğüt, 'Halkın can güvenliği hususunda tüm yetkililer Marmara geneli için seferber olmalı gerekli tüm tedbirleri almalıdır. Artık depremde binlerce canını kaybeden bir toplum olmaktan çıkmalıyız ve artık depremlerde can kaybı vermeyelim' diye konuştu.
Deprem gerçeğine vurgu yapan Yer Bilimci Baturhan Öğüt, 'Depremde can kaybı vermek kader değil tamamen ihmalsizliklerin tedbirsizliklerin sebebidir. Bu ülkede her vatandaş bir depremzede adayıdır' ifadelerini kullandı.