Bayatlamayan Kurabiye Tarifi – Paris Güzelleri - Pratik Kurabiye Tarifleri

Hemen hemen hepimiz kurabiyeyi yapalım ve günlerce bayatlamadan kalsın istiyoruz değil mi? Paris Güzelleri kurabiyesi bayatlamadan günlerce taze bir şekilde tüketebilirsiniz üstelik yapımı da çok pratik. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Bayatlamayan Kurabiye Tarifi – Paris Güzelleri - Pratik Kurabiye Tarifleri

Hem pratik hem de bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi mi arayanlar, bu tarifimiz sizin için! Pratik yapımı ve uzun süre bayatlamadan saklanabilmesi özelliği ile mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak! Paris Güzelleri Kurabiyesi az malzemeli oluşuyla da favoriniz olmaya aday...

Hazırladığınız kurabiyede arkadan gelen şeker ve vanilya tadı akşam çay sohbetlerinizde size keyifli dakikalar yaşatacak. İşte muhteşem tarifin detayları...

Malzemeler;

2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı toz şeker
125 gram tereyağı/margarin
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Üzeri için;

2 adet yumurta akı
1 su bardağı susam

Hazırlanışı;

Yumurta sarılarını ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Oda sıcaklığında beklenen tereyağı veya tercihe göre margarini ekleyerek elinizle yedirerek karıştırın. Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek sonrasında unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurumuz hazır olduktan sonra küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları önce yumurta akına, sonra da susama bulayın. Yağlı kağıt serili tepside, önceden ısıtılmış 180 derece fanlı ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Ortalama 15-20 dakika yeterli olacaktır. Afiyet olsun!