Bayatlamayan tuzlu kurabiye – Az malzemeli tarifler

Evde atıştırmalık olarak ya da çay saatlerinde ikram edilecek lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? O halde bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi tam size göre! Az malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu kurabiye, mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bayatlamayan tuzlu kurabiye – Az malzemeli tarifler

Az malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu kurabiye, mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu kurabiyeler, hava almayacak şekilde saklandığında, lezzeti ilk günkü gibi kalır. Misafirlerinizi ağırlarken ya da çay saatlerinize eşlik edecek mükemmel bir atıştırmalık arıyorsanız, bu tarif tam size göre! İşte detaylar;

Malzemeler

250 gram margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
1 yumurta sarısı (üstüne sürülecek)
3 su bardağı un

Hazırlanışı

İlk olarak oda sıcaklığında bekleyen margarin ve sıvıyağı yoğurma kabında karıştıralım. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edelim. En son unu azar azar ve eleyerek ekleyelim. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde üzerini streç film ile kapatın ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu adım, hamurun daha kolay şekil almasına yardımcı olacaktır. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Kurabiyelere şekil vermek için bal kaşığını kullanabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ya da çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun!

Not: Bu malzemelerden yaklaşık iki tepsi kurabiye çıkmaktadır.