Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi – Pratik Kurabiye Tarifleri
Hemen hemen hepimiz kurabiyeyi yapalım ve günlerce bayatlamadan kalsın istiyoruz değil mi? İşte bu tuzlu kurabiyeyi bayatlamadan günlerce taze bir şekilde tüketebilirsiniz üstelik yapımı da çok pratik. Detaylar haberimizde…
Hem pratik hem de bayatlamayan bir tuzlu kurabiye tarifi mi arıyorsunuz işte bu tarif tam size göre.
Misafiriniz gelmeden günler önce yapıp dolaba koyabileceğiniz bu tarif hem pratik hem de çok lezzetli.
Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağ aynı ölçü de
1 fincan sıvıyağ
1 fincan pudra şekeri
2 yumurta iki sarı içine akı yüzüne
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
susam
Alabildiği kadar un
Yapılışı
Malzemeleri sırasıyla karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru 3-4 dakika bir köşede dinlendiriyoruz.
Hamurdan parça koparıp parmak kalınlığında uzun hamurlar elde ediyoruz ve yaklaşık 5 cm olacak şekilde parçalara ayırıyoruz.
Üzerine yumurtanın akını sürüp susam atıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarı açık şekilde pişiriyoruz.
Çıkardığımız kurabiyeleri sunum tabağına almadan önce biraz tepside soğumasını bekliyoruz.
Afiyet olsun.