Baykar'dan Yeni Atılım - ChatGPT'ye Yerli Rakip Geliyor!

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Uluslararası Girişimcilik Zirvesi Take Off İstanbul'da yeni bir atılım yapacaklarını ChatGPT'ye yerli rakip hazırladıklarını duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Baykar'dan Yeni Atılım - ChatGPT'ye Yerli Rakip Geliyor!

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Uluslararası Girişimcilik Zirvesi Take Off İstanbul’da Türkçe büyük dil işleme projesini başlattığını duyuyarak, büyük bir atılım yaparak ChatGPT’ye yerli rakip hazırladıklarını açıkladı. 

Uluslararası Girişimcilik Zirvesi Take Off İstanbul’da konuşan Bayraktar, yapay zeka teknolojisini yıllardır insansız hava araçlarında kullandıklarını söyleyerek yapay zekanın insanlık için de faydalı bir araç olduğuna değindi. Doğal dil işleme modellerinin etkileyici bir araç olduğunu dile getiren Bayraktar, ortaya çıkan sonuçların inanılmaz olduğunu söyleyerek ‘Yapay zeka, buhar makinesi gibi, dikiş makinesi gibi hayatımızı değiştiren, ilerleten bir icat. Yapay zeka dediğimiz şey arka planda çok sayıda çarkın döndüğü karmaşık dikiş makinesi gibi bir şey, kendi şuuru olan, inancı olan bir şey değil’ ifadelerinde bulundu. Yapay zekanın insanlığın varoluşu üzerinde tehdit oluşturup oluşturmadığı sorulduğunda ise; insanoğlunun zaten kendi sonunu getirebilecek icatları yaptığını ve hatta kullandığını söyledi.

Bayraktar konuşmasının sonunda ise sürpriz bir haber paylaştı. 'Türkiye Teknoloji Takım Vakfı öncülüğünde, Baykar'dan ve Cezeri'den ekiplerimiz ile bütün dilleri kapsayacak şekilde, Türkçe merkezli, tümüyle açık kaynak, büyük doğal dil işleme modeli projesini başlattık.' açıklamasında bulundu. Projenin adını T3 Aile koymayı düşündüklerini söyleyen Bayraktar, geliştirdikleri modelin mühendislik, tıp ve hukuk gibi özel spesifik uygulamalar için faydalı olacağını ifade etti.