Bayram İçin Yapması En Kolay Nefis Şekerpare Tarifi!
Bayramların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Şekerpare, bu özel günlerde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz harika bir tatlıdır. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...
Bayramların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Şekerpare, bu özel günlerde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz harika bir tatlıdır. İşte bayrama özel Şekerpare tarifimiz ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları:
Gerekli Malzemeler
125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı silme irmik
1 adet yumurta
1,5-2 su bardağına yakın un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Tarif Adımları
Hazırlanışı:
İlk olarak şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım. Hamuru için, oda sıcaklığındaki margarini ve pudra şekerini bir karıştırma kabında iyice karıştırın. Ardından yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek hamurumuzu oluşturalım. Oluşturduğumuz hamurlara şeklini vererek önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı-üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından sıcak çıkan şekerpareleri soğuk şerbetle buluşturalım. Afiyet olsun!
Püf noktası: Hamur fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti döktüğünüzde daha kıyır kıyır bir lezzet yakalamış olursunuz. İlk sıcağının çıkmasını beklerseniz tatlınız yumuşak olacaktır.