Bayram Namazı Kaç Rekattır, Nasıl Kılınır? İşte bayram namazı kılınışı...

Bayram namazı, Müslümanlar için özel bir ibadettir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı sabahı kılınan bayram namazlarının ardından bayram idrak edilir. Peki, bayram namazı nasıl kılınır? İşte adım adım bayram namazı kılınışı...

Bayram Namazı Kaç Rekattır, Nasıl Kılınır? İşte bayram namazı kılınışı...

Bayram namazı yılda iki defa kılındığı için kılınışı unutulabilen bir namazdır. Bu nedenle camilerde din görevlileri namaz öncesi bayram namazının nasıl kılınacağını hatırlatır. Bayram namazı bayramın birinci günü sabah namazının ardından güneş doğduktan sonra kılınır.

Bayramlar, İslam alemi için özel günlerdir. Bu özel günlerde sabahın erken saatlerinde kılınan bayram namazı, toplumun bir araya gelerek birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiği önemli bir günlerden biridir. Peki, bayram namazı nasıl kılınır? İşte, adım adım bayram namazı kılınışı...

Bayram namazı için abdest alındıktan sonra temiz ve uygun kıyafetler giyilmeli ve namaz için cami veya açık alan gibi bir yerde hazır bulunulmalıdır. Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek:

Bayram Namazı Kaç Rekattır, Nasıl Kılınır? İşte bayram namazı kılınışı...

1. Rekat

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır, 
Sırasıyla imam ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;
Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,
Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.
İmam; “Euzü besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.
Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. Rekat

İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler. 
Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak  1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,
Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.
Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.