Bayram öncesi akaryakıt fiyatlarına zam! Fiyatlar ne kadar oluacak?

Kurban Bayramı öncesi yola çıkacak vatandaşlar için dikkat! Merkez Bankası faiz kararı sonrasında dolar/TL kurunda hafta içinde yaşanan yüzde 6,5'luk artışın akaryakıt pompa fiyatlarına zam olarak yansıyacağı öğrenildi. Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…

Bayram öncesi akaryakıt fiyatlarına zam! Fiyatlar ne kadar oluacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de Kurban Bayramı öncesi yolculuk yapacak vatandaşlar akaryakıt fiyatlarını merak ediyor. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma sebebiyle akaryakıt fiyatları sık sık değişiyor. Bu durum akaryakıt fiyatlarının araştırılmasına neden oluyor. Son olarak 20 Haziran 2023 Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin grubuna 1 lira 64 kuruş zam gelmişti. Motorin (mazot), benzin ve oto gaz (LPG) başta olmak üzere akaryakıt fiyatları petrol ve dolar kuruna göre şekil almaya devam ediyor. Merkez Bankası faiz kararı sonrası rekor üzerine rekor kıran dolar/TL akaryakıt fiyatları üzerinde ilk etkisini gösterdi. Fiyatlar Kurban Bayramı arifesinde değişiyor.

Bayram öncesi akaryakıt fiyatlarına zam! Fiyatlar ne kadar oluacak?
LPG için bu gece zam bekleniyor
Haziran ayı boyunca hem motorin litre fiyatları hem de benzin fiyatı peş peşe zamlanmıştı. Mazot fiyatı toplamda 4,37 TL, benzin litre fiyatı ise 3,36 TL artmıştı. Böylece akaryakıt fiyatları iki grupta da ortalama olarak 24 liranın üzerine yükseldi. Ancak dolar kurunda yaşanan artış nedeniyle 26 Haziran Pazartesi gece yarısından itibaren LPG fiyatları da 66 kuruş zamlanacak.
26 Haziran Pazartesi (bugün) Kayseri  güncel akaryakıt fiyatları
Benzin: 24.81 TL/LT
Motorin :  24.64 TL/LT
LPG: 10.97 TL/LT