Bayram Öncesi Emeklilere Kötü Haber

Emekli vatandaşların merakla beklediği bayram ikramiyeleri 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında hesaplara yatırılmaya başlandı. Ancak, emeklilerin haziran ayı maaşlarının bayram öncesinde ödenip ödenmeyeceği gündeme geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bayram Öncesi Emeklilere Kötü Haber
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emekli vatandaşların merakla beklediği bayram ikramiyeleri 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında hesaplara yatırılmaya başlandı. Ancak, emeklilerin haziran ayı maaşlarının bayram öncesinde ödenip ödenmeyeceği konusundaki belirsizlik ise sona erdi.

İkramiye ve Maaş Ödemeleri Ayrı Yapılacak

Bu yıl, emeklilere yönelik 3 bin TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödemeleri 10 Haziran itibarıyla başlatıldı. Ancak maaş ödemeleri, bayramdan önce değil, mevcut ödeme takvimi doğrultusunda gerçekleşecek. Dolayısıyla emeklilerin bayram döneminde sadece ikramiye alacak. 

Bayram Öncesi Emeklilere Kötü Haber

Emekli Maaşı Ödeme Takvimi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, emekli ve memur maaşlarının dağıtımını belirlenen normal ödeme planına uygun olarak gerçekleştirecek. Emeklilik statüsüne göre 4A, 4B ve 4C kategorilerindeki emekliler, tahsis numaralarına bağlı olarak maaşlarını farklı tarihlerde alacaklar.