Bayramda parkta yaşayan ailenin yardımına Arık koştu

2 Bin Liralık borcu nedeniyle Kayseri Valiliği önünde kendini yakan vatandaş ile gündeme gelen Kayseri bu kez de kirasını ödeyemediği için bayramı parkta geçiren 2 çocuklu Yıldırım ailesinin dramına sahne oldu. Bir haftadır Gesi İldem Mahallesi'nde bir parkta kalan ve 'Türk vatandaşı olmak suç mu? Suriyeli olsak bizi açıkta bırakmazlardı' diye feryat eden ailenin yardımına Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık koştu. Milletvekili Arık'ın girişimlerinin Yıldırım ailesi bir eve yerleştirildi.

Bayramda parkta yaşayan ailenin yardımına Arık koştu

Ev kirasını ödeyemediği için evlerinden çıkarılan 2 çocuklu Yıldırım ailesi, bir haftadır Gesi İldem Mahallesi’nde bir parkta yaşıyor. Kurban Bayramı’nı da parkta geçirmek zorunda kalan Yıldırım Ailesi’nin yardımına CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık koştu. Vatandaşların haber vermesi üzerine Gesi İldem Mahallesi’nde parka gelen Arık, aile ile yakından ilgilendi.
 
Anne Azime Yıldırım, kimsenin kendilerine yardımcı olmadığını belirterek, “Türk vatandaşı olmak suç mu? Suriyeli olsak herkes yardım yardım ederdi” diye serzenişte bulunurken, “Bir haftadır sokaktayız. Babam bile bizi evine almadı. Çocuklarımın ayağında çorap yok. Bir haftadır banyo yapamıyoruz. Lütfen bizim sesimizi duysunlar” diye konuştu.
 
Kanser tedavisi gören Baba Namık Kemal Yıldırım, bir bankadan çektiği krediyi ödemediği için maaşına haciz konduğunu ayda eline sadece 580 lira geçtiğini, bu nedenle de ev kirasını ödeyemediklerini belirtti. Ev sahibinin önce elektriği kestiğini sonra da kendilerini evden çıkarttığını ifade eden Namık Kemal Yıldırım, 4 gündür sadece bazı duyarlı vatandaşların getirdiği bisküvi ve kuru pasta yediklerini söyledi.
 
Aile ile görüşen Milletvekili Arık, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı arayarak Yıldırım ailesinin durumu hakkında bilgi verdi. Yoksulluğun neden olduğunu dramlara dikkat çeken Arık, “Çöpten ekmek toplayarak, çocuklarına ekmek götürmek isteyen bir kadının dramını gördük. Daha 19 yaşındaki bir gencimiz girdiği bunalım sonucu intihar etti. Bir vatandaşımız borcu nedeniyle valilik önünde kendini yaktı. Türkiye bu görüntüleri hak etmiyor. Sosyal devlet olmanın gereği yapılmalı ve hiç kimse sokakta bırakılmamalı. Vatandaşlarımız haklı olarak, ‘Biz Suriyeli olsak bizi açıkta bırakmazlardı’ diye serzenişte bulunuyor. Evet parkta yatan bir tane Suriyeli göremezsiniz ama benim vatandaşlarım sokakta yatıyor. Bu konuyu Sayın Valimize ve Kaymakamımıza ilettim. İlgileneceklerini söylediler. Ben de bu konunun takipçisi olacağım” diye konuştu.
 
Arık’ın girişimlerinin ardından Yıldırım ailesi geçici olarak başlarını sokacakları bir eve yerleştirildi.BASIN BÜLTENİ