Bedelli Askerlik İçin Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Bedelli Askerlik için son tarih ne zaman? 2023 Ocak'ta memur maaşlarında beklenen yüzde 50'lik zam, bedelli askerlik ücretlerine ne oranda yansıyacak. Detaylar Kayseri haberimizde…

Bedelli Askerlik İçin Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

2023’ün sonlarına yaklaşılırken, Bedelli Askerlik Ücretleri araştırılmaya başlandı.

Ocak 2023'te memur maaşlarındaki yaklaşık yüzde 50'lik bir zam bekleniyor. Bu da ekonomik birçok alana etki edecek. Bu değişikliklerden en önemlilerinden biri de, bedelli askerlik olarak görülüyor. Bedelli Askerlik ücretlerindeki beklenen artış ne kadar olacak? Uzmanlar, memur maaşlarındaki bu artışın doğrudan bedelli askerlik ücretlerine yansıyacağını yönünde görüş bildiriyor. 

Bedelli askerlik yapmayı planlayan için önemli öne çıkan bu durum, başvuru sürecini hızlandırdı. Bedelli Askerlik son başvuru zamanı 29 Aralık olarak belirlenmişti. Bedelli askerlik için başvuruda bulunanlar, yeni zamlardan etkilenmemek için eski ücret üzerinden yararlanmak için işlemlerini yaptırıyor. 
Yaklaşan son başvuru tarihi ile birlikte, bedelli askerlik yapmayı planlayanlar, başvurularını zamanında tamamlayamazlarsa yeni yılda yaklaşık yüzde 50 oranında zamlı ödeme yapacak. Bedelli askerlik ücreti 1 Temmuz- 31 Aralık 2023 tarihleri arasında 122 bin 351  TL olarak belirlenmişti. 

Bedel Askerlik ödemeleri için şu bankalardan para yatırılabilecek: Ziraat Bankası, Emlak Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlükleri.