Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu?

Bedelli askerlik, askerlik vazifesini yerine getirecek vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Bedelli askerlik ne kadar olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu?

Bedelli askerlik, askerlik vazifesini yerine getirecek vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Peki bedelli askerlik ne kadar olacak?

Asgari ücretin artması ve yeni yılda yapılan zamlardan sonra memur maaşı katsayısına göre yeniden değerlendirilen bedelli askerliğin ne kadar olacağı merak ediliyor.

2023 yılının Ocak-Haziran döneminde 104.084 TL olan bedelli askerlik ücreti, Temmuz-Aralık dönemi için 122.351 TL'ye çıkarıldı. Bedelli askerlik ödemesi 2024 Ocak ayının gelmesiyle yeni bir artış daha bekliyor.

Yeni yılın gelmesiyle 3 Ocak’ta açıklanması beklenen Aralık ayı enflasyonuna göre memur maaş katsayısı belli olacak. Memur maaş katsayısına göre bedelli askerlik ücretinin de belirlenmesi bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz konu hakkında açıklama yaptı; ‘Bedelli askerlik ücreti, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın memur maaş katsayısı üzerinden 2024 ilk yarıyılı için yayınlanacak katsayılar doğrultusunda değerlendirilmektedir. (2023 en son uygulanan memur maaş katsayısı 0,509796’dır. Yeni yılda tekrar buradaki katsayı güncellenecektir) ayrıca bu hesaplamada enflasyon verileri ve memurlarımızda bulunan toplu sözleşme ile karma olarak hesaplanmaktadır. Buradaki zam oranını kabaca %50 olarak değerlendirmek mümkündür.' dedi.

Tahmini olarak rakam belirten Yılmaz; 'Tahmini olarak; 122.351,04 TL olan bedelli askerlik ücreti 2024 yılında yüzde 50 oranında artışla 183.526,56 TL’ye yükselecek.’ ifadelerini kullandı.