Beklenen 15 Temmuz sergisi açıldı

Kayseri'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne özel sergi açıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Beklenen 15 Temmuz sergisi açıldı

Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından hazırlanan “15 Temmuz Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları KAYMEK Sanat Sergisi” konulu sergi açıldı.

Sergi açılışında saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu. 

Kayseri'de o sergi açıldı!

Açılışa, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fatih Altun, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Cengiz Yılmaz, Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse,  şehir protokolü ve vatandaşlar katıldı. 

Kayseri'de o sergi açıldı!

Vali Çiçek, 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türkiye için milat değil dünyaya da örnek olduğunu söyledi.

Kayseri'de o sergi açıldı!

15 Temmuz Şehidi Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın ailesini ziyaret ettiklerini belirten Çiçek, “Şehit Kübra komiserin anne ve babasındaki o duruş daha binlerce Kübra’nın yetişeceğinin göstergesiydi. Kayserililerin onlar adına verdiği okul isimleri, o okullarda okuyanlar binlerce Kübra ve Cennet’in yetişeceğinin göstergesiydi. Kübra ve Cennet gibi kahramanları yetiştirdiği için Kayseri’ye bir borç biliriz.” İfadelerini kullandı.

Kayseri'de o sergi açıldı!

Büyükkılıç ise 15 Temmuz gecesi şehit olanlara rahmet diledi. 

Beklenen 15 Temmuz sergisi açıldı

KAYMEK bünyesinde hazırlanan sergiyi tanıtan Büyükkılıç, şunları kaydetti: 

“KAYMEK eğitmenlerinin 23 el sanatı branşında icra ettikleri ve asaletimizi tarihi değerlerimizden aldığımızı gösteren 71 sanat eseri bu sergide yer almaktadır. Diorama ve hazır giyim teknikleriyle çalışılmış Ömer Halis Demir silüeti, 251 şehidimizin isminin ve resminin yer aldığı Türkiye haritası ile birçok eserin yer aldığı sergide kumaş boyama, alüminyum kabartma, makine nakışı, maraş işi, kağıt rölyef, dekoratif el sanatları, tel sarma gibi birçok el sanatı ve teknik kullanıldı.”

Kayseri'de o sergi açıldı!

Konuşmaların ardından şehir protokolü açılışı gerçekleştirdikten sonra sergiyi gezdi.

Beklenen 15 Temmuz sergisi açıldı