Belediye duyurdu: Kayseri şehir merkezindeki en değerli arsa satışa çıkıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki en değerli arsa olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi yanındaki ticaret alanını satışa çıkardı. Muhammen bedeli 100 milyon TL olan 10 bin metrelik arsanın 200 milyona kadar alıcı bulabileceği belirtildi. Ayrıntılar haberimizde…

Belediye duyurdu: Kayseri şehir merkezindeki en değerli arsa satışa çıkıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, dikkat çekici bir ihaleye çıkıyor. Kayseri şehir merkezindeki son arsa olarak bilinen ve en değerli ticari alan olarak gösterilen parseli ihale yoluyla satışa çıkardı. 24 Eylül’de yapılacak ihale için bu tarihe kadar teklif vermek mümkün.

Belediye duyurdu: Kayseri şehir merkezindeki en değerli arsa satışa çıkıyor!

İhaleye katılmak için son şans!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan duyuruda, “Mülkiyeti Belediyemize ait olup, Kocasinan İlçesi Pervane Mahallesi 14644 ada 5 parselde bulunan Ticaret alanı arsası 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesi gereğince yapılacak “Kapalı Teklif Usulü” ihale ile satılacaktır. İhale 24/09/2024 Salı günü saat 14:00’de Belediyemiz encümen salonunda yapılacaktır.” denildi. Açıklamada, isteklilerin ihale saatine kadar teklif verebilecekleri belirtildi.

En Değerli Ticaret Alanı

Fuar alanı Dünya Ticaret Merkezi’nin hemen bitişiğinde bulunan 10 bin metrelik parsel, Kayseri şehir merkezinde bulunan en değerli arsa olarak biliniyor. Aynı zamanda bu arsaya benzer büyüklükte bir parsel de şehir merkezinde kalmadı. Bu nedenle 100 milyon lira muhammen bedel biçilen arsanın iki katı fiyatına satılabileceği belirtiliyor.

Katılımcı çok olacak

Pek çok gayrimenkul uzmanı tarafından Kayseri’nin en değerli parsellerinden biri olarak gösterilen bu arsanın otel yapım ruhsatı da bulunuyor. Kayseri’de arsa fiyatlarının bir yılda katlandığı göz önüne alındığında, 10 bin metrekarelik bu parselin en az 200 milyon lira değerle satılabileceği kaydediliyor. İhaleye katılımcıların da fazla olması bekleniyor.

İhale ile ilgili daha fazla bilgi için belediyenin internet sitesi ziyaret edilebilir,

https://www.kayseri.bel.tr/ihalelerimiz/pervane-mahallesi-14644-ada-5-parselde-bulunan-ticaret-alani-arsasi-ihale-ile-satilacaktir