Berk: 'Garanti Konut yüzlerce üyeyi mağdur etti'

Garanti Konut'a arsa verdiğini ifade eden Ali Berk, söz konusu firmanın 36 ayda teslim etmeyi taahhüt ettiği konutları 5 yıl geciktirdiğini ifade ederek mağdur olduğunu ifade etti.

Berk: 'Garanti Konut yüzlerce üyeyi mağdur etti'

Konuya ilişkin olarak verdiği bilgilerde Berk, kendisi gibi inşaat firmasından 400-500 kadar yüzlerce vatandaşın da mağduriyet yaşadığını iddia ederek şunları kaydetti: “Ben bunlara arsa verdim, şu anda mağdurum. Evleri de yapmadılar. Sözleşmeye de uymadılar. Ben dairemi istedikçe müteahhit bana para ödemiyor diyor kooperatif başkanı. Kooperatif başkanı ile müteahhit arasında bir ihtilaf var sanırım. Olan vatandaşa oluyor. Garanti’den dolayı 400-500 kişi mağdur. İnsanlar para vermiş ortada tapu yok, arsa yok, ev yok. Muhatap kişi de yok işin ilginç tarafı. Biz gittiğimizde görüşmeye yetkili kimse yok, biz sizi arayacağız diyorlar. Yetkili kimseler kendi iş yerlerine de gelmiyorlar. Niye yok dediğimde biraz sıkıntı var, arayan çok abi, o yüzden gelmiyorlar diyorlar. 2-3 yıldır bu sorun var. Şu anda vaat ettikleri konutların yüzde 90’ı yapıldı. Bize sözleşme tarihinden 36 içerisinde konutları teslim edeceklerini söylediler. 36 ayı geçeli 5 yıl oldu. Ben biraz da müsaade gösterdim, iyi niyet gösterdim. Bu da benim hatam oldu. Ben yetkililerden bu soruna bir çözüm getirmelerini istiyorum.”
 
“HUKUKİ OLARAK HİÇ BİRŞEY YAPILAMIYOR” 
 
Verdiği bilgilerde haklarını hukuki yollarla aramaya çalıştıklarını da ifade eden Berk, ancak avukatla görüştüklerini, hukuki anlamda hiçbir şey yapamayacaklarının söylendiğini kaydetti. Aynı şekilde söz konusu firmadan da Kozaklı’dan devre mülk aldıklarını, ancak buna da borcundan dolayı mühür vurulduğunu ve sadece Kayseri’den değil diğer bir çok şehirden mağdur vatandaşlar bulunduğunu sözlerine ekledi. 
 
Kendilerine ait web sitesindeki irtibat numaralarından ulaşılamayan ve bilgi alamadığımız firma hakkında, internetteki bazı şikayet sitelerinde de benzer şekilde bir çok şikayet yapıldığı görüldü. Berk, kendisi gibi mağduriyet yaşayan vatandaşlarla beraber yaşanan sorunla ilgili yetkililerden bir çözüm beklediğini bildirdi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ