Berna Gözbaşı, suskunluğunu bozdu! Bakın neler söyledi?

Berna Gözbaşı'nın Kayserispor'da başkanlık yaptığı dönemde kulübün gelirleri üzerinde 52 milyon Euro temlik bulunduğu konuşuluyor. Gözbaşı, kulübün mali zorluklarına rağmen Süper Lig'de kalmayı başarmıştı. Bu süreçte kendi şirketinin kredi limitini kullanarak kulübe destek sağlamıştı. Berna Gözbaşı, yeniden Kayserispor'a Başkan olacak mı?

Berna Gözbaşı, suskunluğunu bozdu! Bakın neler söyledi?

Kayserispor’da Başkan Ali Çamlı’nın istifasıyla gündeme gelen temlik konusu, sıcaklığını koruyor.

Sarı-Kırmızılı kulüpte temlik konusunun yeni değil, uzun süredir karşı karşıya olduğu bir sorun olarak biliniyor. Berna Gözbaşı’nın göreve geldiği dönemde, kulübün gelirleri üzerinde 52 milyon Euro temlik olduğu öğrenildi. Bu durum, Kayserispor’un geçmiş yönetimlerinde de benzer şekilde yanlış bir şekilde yönetildiğini gösteriyor.

Berna Gözbaşı, suskunluğunu bozdu! Bakın neler söyledi?

Kayserispor’da geçmiş dönemlerde de temlik vardı

Recep Mamur ve Erol Bedir dönemlerinde de Kayserispor’un gelirlerinin bazı bankalara temlik olarak verildiği görünüyor. Berna Gözbaşı’nın göreve geldiği ilk günlerde, kulübün gelirleri üzerinde 52 milyon Euro temlik bulunuyordu. Gözbaşı, bu zorlu finansal duruma rağmen, 70 sorunlu dosyayı çözerek ve transfer yasaklarına rağmen ligde kalacak bir kadro kurmayı başardı. Bu kadro, Kayserispor’un birkaç sezon boyunca Süper Lig’de tutunmasına neden oldu.

Berna Gözbaşı, suskunluğunu bozdu! Bakın neler söyledi?

Gözbaşı, BRN Yatak şirketinin ekonomik olarak büyük riske attı

Türkiye'de Süper Lİg'de ilk kadın Başkan olarak tarihe geçen eski Başkan Berna Gözbaşı, kulübün gelirleri temlikli olduğu için kendi şirketinden önemli harcamalar yaptı. Şirketinin kredi limitini kullanarak Kayserispor’a nakit akışı sağlayan Gözbaşı, böylelikle fabrikasını riske attı. Transfer yasakları, puan silme ve ligden düşme cezalarının önlenmesi için şahsi olarak ödemeler yapan Gözbaşı, BRN Yatak şirketinin ekonomik olarak büyük riske attı. Gözbaşı alacaklarını tahsil etmek için daha önce Başkanların yaptığı gibi kulübün gelirlerine temlik koydu, ancak suçlu olarak gösterildi.

Berna Gözbaşı, suskunluğunu bozdu! Bakın neler söyledi?

Berna Gözbaşı: Ben 6 milyon Euro bağışladım

Gazeteci Azim Deniz’e açıklamalarda bulunan Berna Gözbaşı, başkanlık sürecinde kimseye kendi parasıyla başkanlık yaptırmayacağını belirterek, tüm gelişmelerin kamuoyu önünde adil ve şeffaf bir şekilde tartışılabileceğini ifade etti ve 'Benim Paramla Kimseye Başkanlık yaptırmam' dedi. İki yıldır temlik olduğununaltını çizen Gözbaşı, 6 milyon Euro bağışladığını vurgulayarak, 'Ben yine gelsem, bir icra kurulum olacak. Bu şekilde kulüp yönetilmez. Benim paramla kimseye başkanlık yaptırmayacağım. 2 yıllık temlik vardı, neden şimdi bunu söylüyorsunuz? Ben 6 milyon Euro bağışladım. Benim paramla mı başkanlık yapacaksınız?' şeklinde konuştu.

Berna Gözbaşı, suskunluğunu bozdu! Bakın neler söyledi?

Berna Gözbaşı geri dönecek mi? 

Berna Gözbaşı, göreve geri dönecek mi? Gözbaşı, gazeteci Azim Deniz'e yaptığı özel açıklamada, “Onların tutumuna göre cevap vereceğim. Şahsıma yönelik küfürler çok incitici. 5 yıldır bu takımı Süper Lig’de tutacak bir kadro kurdum. Süper Lig’den düşsek maliyeti ne olacaktı? Bu kadar Süper Lig geliri elde ettik. Bunları neden kimse görmüyor? Biz hep dik durduk, dik durmaya devam edeceğiz. ‘Kadınsan yapma, sokakları dar edeceğim’ gibi sözler tüm kadınları incitmiştir.” diyerek, konuşmasını sonlandırdı.