Beslenme çantasından eksik etmeyeceğiniz poğaça tarifi!

Okulların açılmasıyla birlikte beslenme tarifleri anneler tarafından sık sık araştırılmaya başlandı. Bizde beslenme çantasından eksik etmeyeceğiniz o poğaça tarifi ile geldik. Çocuklarınız bu tarifi çok sevecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Beslenme çantasından eksik etmeyeceğiniz poğaça tarifi!

Okulların açılmasıyla birlikte beslenme tarifleri anneler tarafından sık sık araştırılmaya başlandı. Bizde beslenme çantasından eksik etmeyeceğiniz o poğaça tarifi ile geldik. Çocuklarınız bu tarifi çok sevecek.

Anneler, çocuklarını mutlu ederken onların sağlıklı beslenme alışkanlıklarını da desteklemek için bu tarifi deneyebilirler. Susamlı simit formunda olan bu poğaça  çocuk partileri, okul öğle araları veya hızlı bir atıştırmalık olarak mükemmel bir seçenek olacak. Besleyici ve lezzetli bu tarif, çocukların favorisi olacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı şeker
1 paket ınstant maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un

Bulamak için;

1 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Kavrulmuş susam

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri karıştıralım. Orta kıvamda hamur yoğurduktan sonra 50 gram tereyağı veya margarini hamura yedirene kadar yoğuralım. Yumuşak bir hamur olması için un takviyesi yapabilirsiniz. Hazırladığınız kulak memesi kıvamındaki hamuru bezelere ayırın. Bezelere ayırdığınız hamurları elinizle açarak içine sucuk ve kaşar koyabilirsiniz. İçerisine koyacağınız ürünleri çeşitlendirebilirsiniz.

Beslenme çantasından eksik etmeyeceğiniz poğaça tarifi!Beslenme çantasından eksik etmeyeceğiniz poğaça tarifi!

Pekmez ve suyu uygun bir kapta karıştırarak, hazırladığınız poğaça hamurlarını önce pekmezli suya sonrasında da kavrulmuş susama batırarak, tepsiye yerleştirelim. 10-15 dakika tepsi mayası için dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun!