BİK Adana'dan Kayseri'ye Önemli Ziyaret

Basın İlan Kurumu (BİK), tasarruf tedbirleri çerçevesinde ülke genelinde 13 şubesini kapatma kararı almasının ardından BİK Adana Bölge Müdürü Dr. Çetin Oranlı Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

BİK Adana'dan Kayseri'ye Önemli Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu (BİK), tasarruf tedbirleri kapsamında ülke genelinde 13 şubesini kapatma kararı aldı. Bu kapsamda Kayseri şubesi de kapatılarak, resmi ilanlar Adana’ya bağlandı. Bu değişim sonrası BİK Adana Bölge Müdürü Dr. Çetin Oranlı, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Kayseri basını ile dayanışma içinde olacaklarının altını çizdi.

BİK Adana'dan Kayseri'ye Önemli Ziyaret

‘Kayseri’ye yabancı değilim’

Dr. Oranlı, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, kendisini tanıtarak konuşmasına başladı. Gazeteci kökenli olduğunu belirten Oranlı, Basın İlan Kurumu'nda on iki buçuk yıldır görev yaptığını ve on üçüncü yılına girdiğini ifade etti. Ayrıca, doktora eğitimini Erciyes Üniversitesi’nde tamamladığını ve Kayseri’ye hiç yabancı olmadığını belirtti. Oranlı; ‘Beş yıl boyunca Kayseri’ye gidip geldim, dostlarım var. 2016 yılında üniversitede bir söyleşiye katılmış ve birikimlerimizi paylaşmıştık’ ifadelerini kullandı. 

‘Bölgesel yapılanma sürecine girdik’

Kurumun aldığı kararlardan biri olan Kayseri şubesinin Adana’ya bağlanması sürecini özetleyen Oranlı, BİK’in bölgesel yapılanma sürecine girdiğini ve bunun 1 Ağustos tarihinde başladığını dile getirdi. Oranlı, yeni dönemde de Kayseri basınıyla birlikte çalışacaklarını, mesleki kurallar ve mevzuat çerçevesinde her zaman yanlarında olacaklarını ifade ederek; ‘Ben zaten içinizden biriyim, onun rahatlığı içinde olabilirsiniz’ diye konuştu.

‘Hatırlatmalarımıza kulak verilsin’

Dr. Oranlı, konuşmasında Basın İlan Kurumu’nun gücünün, yerel basınla olan birliktelik ve iş birliğinden geldiğini vurgulayarak; ‘Bizim aslında en büyük gücümüz sizsiniz… Bizim gücümüz, birlikteliğimizde yatıyor.  Bunu da her zaman sürdüreceğiz. Her türlü sorunuzla yanınızdayız.  Ama yani bizim kurumsal olarak hatırlatmalarımıza kulak verilmesini de rica ediyorum ve gerek gruplardan gerek özel olarak ve yani bu hepimizin yararına olacaktır’ dedi.

Kayseri şubesinin kapanması sonrası yapılan ilk ziyareti gerçekleştirdiğini söyleyen Oranlı, Kayseri’de bulunmaktan ve Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.