Bilal Bayazit gerçeği! A Milli Takıma davet edilmemesinin arkasında neler var?

Kayserispor'un başarılı kalecisi Bilal Bayazit, A Milli Takım'a neden davet edilmiyor? Performansıyla Süper Lig'in en iyilerinden olan Bilal, ihtiyaç olmasına rağmen neden Milli Takım'da yok? Vincenzo Montella, Bilal Bayazit'i görmezlikten mi geliyor? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Bilal Bayazit gerçeği! A Milli Takıma davet edilmemesinin arkasında neler var?

Kayserispor’a 2021 yılında Vitesse takımından bedelsiz olarak transfer edilen Bilal Bayazit, performansıyla Süper Lig'in en iyi kalecileri arasında bulunuyor.

Bilal'in, A Milli Takım'a davet edilmemesi Kayserili sporsverleri hem üzüyor hem de kızdırıyor. Bilal Bayazit, gündemden düşmüyor. Genç file bekçi, A Milli Takım hayalini gerçekleştirememesinin üzüntüsünü yaşıyor. Bilal Bayazit, Süper Lig’de gösterdiği üstün performansla dikkat çekiyor. Geçen yıl toplamda 137 net kurtarış yaparak Kayserispor’un kümede kalmasında başrol oynayan Bilal, A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella tarafından adeta görmezden geliniyor. Süper Lig’in tartışmasız en iyi performans gösteren kalecisi olmasına rağmen Milli Takım kapıları Bilal için açılmıyor.

Bilal Bayazit gerçeği! A Milli Takıma davet edilmemesinin arkasında neler var?

Doğan Alemdar'ın yerine bekleniyordu, ama...

A Milli Takımda Doğan Alemdar’ın sakatlanmasının ardından futbolseverler, "Bu kez Bilal Bayazit kesin davet edilir" beklentisine girmişti. Ancak, bu beklentiler de boşa çıktı. Herkes Bilal'i beklerken, yerine Adana Demirspor’dan Başakşehir’e kiralanan Muhammed Şengezer davet edildi. Bu durum, birçok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Adana Demirspor ikinci başkanı Metin Korkmaz’ın, Şengezer’in A Milli Takım’a davet edilmesinde önemli bir rol oynadığı ileri sürülüyor. Ayrıca, Vincenzo Montella'nın, Adana Demirspor'u çalıştırdığı dönemde Muhammed Şengezer’in de hocası olması, bu tercihin arkasındaki faktörlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Bilal Bayazit gerçeği! A Milli Takıma davet edilmemesinin arkasında neler var?

Kayseri'de tepkiler devam ediyor

Bilal Bayazit’in A Milli Takım’a davet edilmemesi, Kayseri'de büyük tepkile karşılanmaya devam ediyor. Kayserispor taraftarlarının sevgilisi haline gelen Bilal için, 'bilal'in Milli Takım hayalini gerçekleştirmek için İstanbul'da ya da Avrupa'da oynaması gerekiyor galiba' yorumu yapıldı. Bilal gibi genç yeteneklerin A Milli takıma devam edilmemesi 'Lobi' olarak yorumladı.