Biletler ve Localar Karaborsada Satıldı İddiası: Tüm Süper Lig Kulüpleri Denetlenmeli!

Galatasaray'da kombine dışında 10 bin biletin karaborsada taraftarlar grubu tarafından satıldığı ve 56 milyon Avro gelir elde edildiği iddiaları gündemdeki yerini korurken, pek çok kulübün benzer yoldan locaları ve biletleri kayıt dışı sattığı iddia ediliyor. Ayrıntılar haber bülteninde…

Biletler ve Localar Karaborsada Satıldı İddiası: Tüm Süper Lig Kulüpleri Denetlenmeli!

Türkiye’de spor kulüpleriyle ilgili tartışmalar, yeni sezonla birlikte tekrar alevlendi. Galatasaray’da yaşandığı iddia edilen karaborsada bilet satma yönteminin, diğer kulüpler tarafından da yapıldığı ileri sürülüyor. 

Ulusal medya organları tarafından bir süredir gündeme getirilen iddialara göre, Galatasaray’ın kombine dışındaki yaklaşık 10 bin bileti satışa çıktığı andan itibaren özel bir uygulama ile satılmış gibi gösteriliyor. Ardından normal fiyatından satın alınan biletler karaborsa yöntemiyle 5 bin euro’ya varan fiyatlarla taraftarlara devrediliyor. Taraftar grubunun karaborsa satış için kullanıldığı ileri sürülüyor. Bu yöntemle satılan biletlerden yılda 56 milyon euro gelir elde edildiği öne sürüldü.

Galatasaray ile ilgili iddiaya atılan bu yöntemin, Türkiye’de pek çok spor kulübü tarafından alışkanlık haline getirildiği ileri sürülüyor. Taraftar gruplarının kullanılarak, bilet satışı ve loca satışı yapıldığı, kayıt dışı elde edilen gelirin ise paylaşıldığı söyleniyor.

Galatasaray ile ilgili soruşturma açıldığı belirtilirken, diğer spor kulüpleri ile ilgili de benzer bir yasal sürecin başlatılması gerektiği dile getiriliyor.