Binlerce Kayseriliden tek ses yükseldi!

Binlerce Kayseriliden tek ses yükseldi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki 'Büyük Kayseri Mitingi''nde vatandaşlar vahşete dur dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Binlerce Kayseriliden tek ses yükseldi!

Binlerce Kayseriliden tek ses yükseldi... Kayseri Filistin Dayanışma Platformu, İsrail'in Filistin'de yürüttüğü ve 'Soykırım' olarak nitelendirilen olayları protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda ‘Büyük Kayseri Mitingi’ düzenledi. “Filistin’de bebekler ölüyor” temalı mitinge binlerce vatandaş katılarak vahşete dur dedi. 

İsrail’in Gazze'de bir hastaneye saldırması, bardağı taşıran son damla oldu. 500 sivil hayatını kaybetti. Dünyada yankı uyandıran bu saldırıda Türkiye'den de büyük tepki gelirken 3 günlük milli yas ilan edildi. Kayseri’de ise kimi vatandaşlar Filistin'e yürüyüş etkinliğine katılırken kimileri de çarşı merkezinde İsrail'e tepki göstererek protesto etti.
Türk ve Filistin bayraklı atkılar ile Kayseri’nin Filistinlileri maddi manevi desteklediğini duyurmak için toplanan vatandaşlar sıkça Filistin’e destek sloganları attı.

Binlerce Kayseriliden tek ses yükseldi!

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Türkiye devletinin gerekli çalışmaları hassasiyetle yürüttüğünü söyledi.

Güçlü olmak gerektiğini belirten Yenişehirlioğlu “Güçlü olur, birbirimize sarılır, birlik beraberlik içinde varlığımızı korursak Allah’ın izniyle bu vahşete bir son verme imkanımız var.” dedi

Binlerce Kayseriliden tek ses yükseldi!

Vatandaşların 15 Temmuz darbe girişiminde meydanları doldurduğunu anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise katledilen çocuklar, büyükler ve mazlum insanların yanında olduklarını göstermek için toplandıklarını kaydetti. 

Binlerce Kayseriliden tek ses yükseldi!

Büyükkılıç, “Sizlerin, gönül insanlarının kendiliğinden oluşturduğu, meydanları doldurduğu mazlumun yanında yer aldığı ana rahminde katledilen şehit edilen yavruların ağını dindirmek için, Cenabı Allah’ın ayetinde belirttiği gibi onların tuzaklarını başlarına geçirmek için meydanlardayız diyen insanlarsınız.” ifadelerini kullandı

Kayseri Filistin Dayanışma Platformu adına konuşma yapan Mehmet Karakaş, evrensel tüm değerlerin hiçe sayıldığını belirterek İsrail’i kınadı.

Bombalarla evlerin yıkıldığını dile getiren Karakaş,  “Enkazlardan çıkartılan çocuk, kadın ve yaşlıların masumiyetini haykırmak için, Gazze’de İsrail alçaklığına ve soykırım uygulamalarına karşı avazımız çıktığı kadar isyan ederek haykırmak ve nefretimizi dile getirmek için bu meydandayız.” dedi.

Binlerce Kayseriliden tek ses yükseldi!

Siyasetçi Necmettin Erbakan’ın ‘İsrail diplomasiden değil sadece güçten anlar.’ Sözünün doğruluğunu vurgulayan Karakaş, Türkiye’den daha güçlü “One Minute” beklendiğini söyledi. 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki destek mitingine, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek başkanları katıldı.