Bir açıklama da Kayserispor'dan geldi!

Kayseri'de önceki gün Eskişehir Bağları'nda yaşanan olaylar tüm Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Yaşanan olayların ardından Kayserispor da konuyla ilgili açıklama paylaştı. Kayserispor'dan sağduyu açıklaması yapıldı.

Bir açıklama da Kayserispor'dan geldi!

Danişmentgazi Mahallesi’nde dün yaşanan olayların ardından Kayseri Valiliği, şehrin huzuru için adım attı. Valilik konağında, Milletvekilleri, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Siyasi Partilerin İl Başkanlıkları, İl Müdürlükleri, Kayserispor Yönetimi, Taraftar grupları, Sivil Toplum Kuruluşları, Oda ve Borsaları ve Muhtarları bir araya gelerek kentin huzur ve güvenliği için ortak görüş alış verişinde bulundu.

Bu toplantının ardından Kayserispor’dan açıklama yayımlandı. Açıklamada,  Kayserispor'un her zaman birlik ve beraberliği desteklediğini ve devletin yanında olduğu ifade edildi. Resmi makamlar dışındaki açıklamalara itibar edilmemesi, halkın valilik ve emniyet müdürlüğüne destek olmasının önemine dikkat çekildi.

Bir açıklama da Kayserispor'dan geldi!

Kayserispor’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘Kayseri şehri tarihin en eski zamanlarından beri birçok uygarlığa beşiklik etmiştir. Her köşesi farklı uygarlıkların kalıntılarının birbiriyle kucaklaştığı Anadolu'nun en köklü ve en eski yerleşim alanlarından biridir. Selçuklu Devleti, Eratna Beyliği, Dulkadiroğulları, Kadi Burhanettin, Karamoanoğulları ve Osmanlı Devleti dönemlerini yaşamış, başta Selçuklular dönemi olmak üzere her dönemde farklı etnik grupların bir arada yaşadığı önemli bir Türk kültür merkezi olmuştur. 30/06/2024 günü şehrimizde Eskişehir Bağları semtinde yaşanan hadise sonucunda bir kısım münferit olayların meydana geldiğini akabinde ise Kayseri Valimiz ve İl Emniyet Müdürümüzün, Milletvekillerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, Siyasi Partilerimizin büyük gayretleri sonucunda olaylar sonlandırıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Futbol; ulusların, ülkelerin, insanların hayatında büyük öneme sahip sosyo-kültürel bir olgudur. Futbolun birleştirici gücü, galibiyet veya mağlubiyetle değil, halkın birlikte olmasıyla ölçülür. Kayserispor olarak şehrimizin her zaman birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu savunduğumuzdan her daim kulübümüzün üzerine düşeni yapacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Kayserispor Camiası olarak her hal ve şart altında devletimizin yanındayız. Şehrimizde yaşanan üzücü hadisenin akabinde resmi makamların açıklamaları haricinde hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini Kayseri halkından özellikle istirham ederiz. Kayserispor camiası olarak huzurla yaşadığımız güzel şehrimizde başta Sayın Valimiz olmak üzere Emniyet Müdürlüğümüz ve ekiplerinin şehrin huzuru için yapmış olduğu çalışmalarda tüm vatandaşlarımızın, Valiliğimizin ve Emniyetimizin yanında olması büyük önem arz etmektedir. Bu Aziz ve Büyük Milletin bir takım olayların üstesinden kardeşlik ruhuyla geleceği inancı dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Her Şey Türkiye için Her Şey Kayseri İçin Her Şey Huzur ve Kardeşlik İçinde Yaşamak İçin!’ 

Bir açıklama da Kayserispor'dan geldi!