Bir ayakları Kayseri'de bir ayakları Yozgat'ta… Sebebi belli oldu!

Kayserili vatandaşların sık sık Yozgat'a, Yozgatlıların ise Kayseri'ye sık sık gelmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Yozgat'ta ne var, Kayserililer neden sürekli Yozgat'a gidiyor, Yozgatlılar neden Kayseri'ye geliyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bir ayakları Kayseri'de bir ayakları Yozgat'ta… Sebebi belli oldu!

Kayserili vatandaşlar sık sık komşu il Yozgat’a gidiyor. Yozgatlıların ise bir ayağı Yozgat’ta bir ayağı Kayseri’de. Peki neden bu iki il arasında sürekli bir gidiş geliş var? İşte sebebi…

Kayserililer yüzyıllardır ticaret işleriyle tanınırlar. Kayseri ve ticaret birbiri ile özdeşleşmiştir. Kayseri ili şelaleleri, yemekleri ve tarihiyle ön plana çıkıyor.  Ayrıca, Kayserililer Türkiye genelinde ticarette en iyi şehir olarak biliniyor. Bunun sebebinin ise Kayseri insanının uyanık ve zeki olduğundan kaynaklandığı söylenir.

Kayseri’nin komşu iller dışında Türkiye’nin dört bir yanına hatta yurt dışında ticari ilişkilerini sürdürüyor. Bu kapsamda Kayserililerin bir ayağı Yozgat’ta diyebiliriz. Kayserililer özellikle pastırma, sucuk satışı için butayla sürekli irtibat halinde. 

Yozgat’ta hizmete giren Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin de Kayserililer için bu noktada büyük kolaylık sağladığı belirtiliyor. Yozgatlıların ise Kayseri’ye çalışmak, iş bulmak amaçlı geldiği söyleniyor.