'Bir daha da gelmeyiz' diyerek Kayseri'yi terk ettiler!

Yıllık izin sürelerini Kayseri'de geçirmek üzere kente gelen gurbetçiler 'Bir daha gelmeyiz' diyerek geri döndüler. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

'Bir daha da gelmeyiz' diyerek Kayseri'yi terk ettiler!

Yıllık izin süresini memleketinde geçirmek üzere Kayseri’ye gelen gurbetçiler kentte gördükleri manzara karşısında neye uğradığını şaşırıyor. Gurbetçilerin bir kısmı memleketlerinde yaşadıkları 2-3 aylık süre içerisinde pek çok şikâyette bulunarak yurt dışına geri döndü.

Bir daha da gelmeyiz diyerek Kayseri'yi terk ettiler!

Avrupa’nın birçok ülkesinde uzun süreli yaz tatilleri sürecinde başta Almanya, Hollanda ve Belçika olmak üzere AB ülkelerinde ikamet eden ve bu tatili fırsat bilen binlerce vatandaş memleketlerine geldi. Kayseri’ye gelen gurbetçiler geldikleri ilk hafta itibariyle çarşı pazardaki pahalılıktan şikâyet etmeye başlamıştı.

Türkiye’de artan enflasyon ve hayat pahalılığı sadece ülkede yaşayan vatandaşları değil, Avrupa’dan memleketine gelen gurbetçileri ve yabancı turistleri de isyan ettirdi.

Yüksek fiyatlar karşısında şok olan bazı gurbetçiler Kayseri’de ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşasa da bir daha buraya gelmeyeceğini belirterek yurt dışına geri döndü.

Bir gurbetçi, ‘Her şey aşırı pahalı. Biz böyle olduğunu bilsek planımızı ona göre yapardık. Bir daha tatilimi Türkiye’yi seçerek değil de başka ülkelere giderek değerlendireceğim. En azından başka ülke görmüş olurum’ dedi.