Bir dilim baklavaya verdiği para gündem oldu

Son günlerde akaryakıt fiyatlarının artmasıyla birlikte, akaryakıt istasyonlarındaki marketlerdeki ürün fiyatları da dikkat çekiyor. Bir vatandaşın, akaryakıt istasyonunda aldığı bir dilim baklavaya verdiği ücret gündem oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bir dilim baklavaya verdiği para gündem oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Benzin almak amacıyla girdiği akaryakıt istasyonunun marketinden bir dilim baklava alan bir vatandaş, bu durumu videoya kaydederek sosyal medya platformlarında paylaştı. 

Fiyat artışları tatlı fiyatlarını doğrudan etkiledi

Tarım ve gıda ürünlerinin maliyetleri, üretim süreçleri, ulaşım masrafları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, birçok ürünün fiyatının artmasına neden oldu. Özellikle baklava yapımında kullanılan malzemelerin fiyatları son zamanlarda oldukça yükseldi. Ceviz, Antep fıstığı, şeker ve un gibi ana malzemelerin fiyatlarındaki artış, baklavaların da maliyetini doğrudan etkiledi.

‘Bunun maliyeti nedir?’

Karar.com’un yaptığı habere göre bir vatandaş, bir akaryakıt istasyonunun marketinden aldığı dilim baklavanın fiyatının 40 lira olması karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı ve bu durumu kayda alarak takipçileriyle paylaştı. Videoda, baklavayı gösteren vatandaşın; ‘Bir dilim baklava neden 40 lira? Gerçekten anlamıyorum. İnsanın aklıyla oynuyorlar. Böyle bir şey olamaz. Şu küçücük dilim baklava 40 lira. Bunun maliyeti nedir’ ifadelerini kullandı.