Bir günlük kazancını Melih Eymen'e bağışladı

Kayseri'de kafe işletmecisi Ahmet Temür işletmesinin bir günlük kazancını SMA hastası Melih Eymen'e bağışladı. Amaçlarının Melih Eymen adına farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen Temür, tüm esnafları bu harekete ortak olmaya davet etti.

Bir günlük kazancını Melih Eymen'e bağışladı

Kayseri’de yaşayan 4.5 yaşındaki Melih Eymen uzun bir süredir SMA (Gevşek Bebek Sendromu)  ile mücadele ediyor. Melih Eymen 'in tek kurtuluş yolu olan ilaca ulaşılıp tedavi olabilmesi için 6 ayının kaldığı belirtiliyor. İlaca ulaşabilmek için Kayserililerden yardım bekleyen Melih Eymen’e kentte kafe işletmeciliği yapan Ahmet Temür’den destek geldi. Temür kafesinin bir günlük kazancını Melih Eymen’e bağışladı.

 

“Bu harekete ortak olun”

Farkındalık yaratmak adına böyle bir hareket başlattıklarını dile getiren Temür, “Biz günlük gelirimizi bağışlamaktan ziyade bu hareketimizle diğer işletmelere örnek olabilmek adına bu işi yaptık. Damlaya damlaya göl olur misali biz belki bu ilacın parasını tamamlayamayacağız ama bir hareket başlatabilir miyiz acaba esnaf arkadaşlarımızla diye düşündük. Belki bir farkındalık oluşturabiliriz düşüncesiyle böyle bir yola çıktık. İnşallah da başarılı oluruz. Furya Derneği ile birlikte organize ettik bunu da. Ben aileyle hiç iletişime de geçmedim aslına bakarsanız. Furya Derneği ile nasıl bir yardım yapabiliriz diye konuştuk. O sıralar nakit yardım yapabilecek imkanım yoktu esasen. Biz de böyle bir yöntem bulduk. İçerde bir sürü malzeme var. Gelenler yesin içsin bunu da Melih Eymen’e bağışladık. Ben Melih Eymen’i ilk defa 1 ay önce duymuştum. Keşke elimden bir şey gelse de yardım edebilsem diye düşünürken bu geldi aklımıza. Kayseri’de Hasan Çınar da varmış SMA hastası çocuğumuz. Ben yeni duyuyorum bu hastalığı. Allah yardımcıları olsun. Biz de elimizden geleni yapacağız Allah’ın izniyle. Furya Derneği’ne de ayrıca teşekkür ediyorum. Onlar vesile oldu onlar aydınlattı bizi bununla ilgili olarak. Ben tüm esnaflarımıza tüm işletme sahiplerimize buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Biz böyle bir adım attık onlar da böyle bir şey yaparsa çocuğumuzun elinden tutarlarsa belki bir hayat kurtarmış olacaklar. Tüm esnaflarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

 

“Oğlumun elinden tutun”

Kafe sahibinin davranışından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren anne Fatma Ceylan ise, “Kafenin sahibi kendisi bize böyle bir bağış yapacağını söyledi. Biz çok mutlu olduk duyunca. Teşekkür için de yanlarına gittik. O kadar içten ve samimilerdi ki. Masalar boş kaldıkça canları gitti üzüldüler. Afiş götürdük yanımızda, afişleri heyecanla astılar. Oradaki herkesten Allah razı olsun.  Ahmet Bey bize maddi manevi çok destek oldu, oğlumun elinden tuttu. Diğer işletme sahipleri de duysun sesimizi. Bize kulak versinler. Melih Eymen için çember daralıyor. 6 ayımız kaldı. Kimse bize yardım etmiyor. Çevremiz bitti biz bittik. Buradan herkese sesleniyorum çocuğuma sahip çıkın ne olur.” diye konuştu.

>>Selma Kösedağ