Bir İtalyan Klasiği Kolay Risotto Tarifi - Pratik Lezzetler - Dünya Mutfağı

Türk halkı için birkaç yıl öncesine kadar İtalyan mutfağı sadece pizza ve tiramisudan ibaretti. Yıllar içinde farklı ülke mutfakları ilgi çekici hale gelmeye başlayınca yemek çeşitliliği de arttı. Risotto ise bir çeşit İtalyan Pilavı. Sebze, et ya da tavuk suyunda pişirilmesi dünyaca ünlü şeflerce tavsiye edilen Risotto nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? İtalyan Mutfağı'nın imza yemeklerinden biri olan Risotto, evde kolayca nasıl hazırlanır? Malzemeleri neler? İşte yanıtı...

Bir İtalyan Klasiği Kolay Risotto Tarifi - Pratik Lezzetler - Dünya Mutfağı

Türk halkı için birkaç yıl öncesine kadar İtalyan mutfağı sadece pizza ve tiramisudan ibaretti. Yıllar içinde farklı ülke mutfakları ilgi çekici hale gelmeye başlayınca yemek çeşitliliği de arttı.Yayınlanan yemek yarışmaları ve yemek programları, sosyal mecralarda paylaşılan ve binlerce beğeni alan kısa videolar, farklı ülke mutfaklarını yansıtan ülkemizdeki konsept restoranlar sayesinde artık pek çok mutfağa hakim hale geldik. 

İtalyan Mutfağı denilince Ravioli, Tortellini, Panna Cotta, Arancini ve Bruschetta'dan söz edilebilir. Ya da Porcini Mantar Espuma'yı duyunca artık Çin Mantısı olduğu çağrışımı var zihnimizde...

Bugün hazırladığım tarifte zaten pek çoğumuzun aşina olduğu bir yemeği, İtalyan Mutfağı'nın meşhur Risotto’sunu mercek altına alıyoruz. Bu lezzetli yemekle ilgili merak edebileceğin tüm detaylar tarifimizde mevcut.

Risotto ise bir çeşit İtalyan Pilavı... Sebze, et ya da tavuk suyunda pişirilmesi dünyaca ünlü şeflerce tavsiye edilen Risotto nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? İtalyan mutfağının imza yemeklerinden biri olan risotto, evde nasıl hazırlanır? Malzemeleri neler? İşte yanıtı...

Risotto Malzemeleri 

Yarım paket risotto pirinci
Yarım paket kültür mantarı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 paket (100 gram) rendelenmiş parmesan peyniri
600 ml tavuk suyu (arzuya göre et,balık veya sebze suyu)
50 - 60 gram tereyağı
Tuz
Karabiber - 1 dal taze kekik (arzuya göre)

Risotto Tarifi

Geniş bir tavada tereyağını eritin.Sarımsak ve soğanı ince kıyıp, tereyağında kavurun.
Pirinci ilave edip, sürekli karıştırıp 5 dakika kavurun.
Mantarları ince doğrayıp, ekleyip karıştırın.
Kaynamış tavuk suyundan kepçeyle pirinç demlenene kadar sürekli ekleyip karıştırın.
Pirinç yumuşayınca, ocaktan alın.
Servis tabağına alıp, rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip servis yapın.
Dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Risotto Tarifinin Püf Noktası

İsteğe göre mantar ekleyebilir, kuru domates gibi farklı sebzelerle de lezzetlendirebilirsiniz. Ay deniz ürünleri de ilave edilebilir. Beyaz sirke ekleyebilirsiniz. Risotto pirinci olarak nişasta içeriği yüksek olan Carnaroli, Arborio veya Vialone Nano gibi risotto pirinçlerinden dilediğinizi de kullanabilirsiniz.

Normal Pirinçten Risotto 

Bir İtalyan yemeği Risotto'yu hazırlamak için kırık pirinç kullanılır. Genellikle Risotto yapımında Carnaroli, Arborio ya da Vialone Nano tipi pirinçler kullanılır. Eğer bu pirinçleri almak istemiyorsanız yüksek nişasta oranına sahip yavaş pişirilmeye uygun kısa taneli pirinçler ya da kırık pirinç de kullanmanız ciddi bir fark oluşturmayacaktır.