Bir paketi bu fiyattan satılacak: Sigaraya bir zam daha geldi

Sigara fiyatlarına yönelik yeni bir zam yapıldı. Camel markalı sigaralarda 10 lira artış yaşanarak, fiyatlar 165 TL'ye yükseldi. Bu zam, sigara içicileri için ek mali yükler getirecek ve yıl boyunca başka zamlara neden olabilir. Güncel fiyat listesinde Winston, Philip Morris ve Marlboro markalarının ürünleri de bulunuyor. Sigara içicileri, artan maliyetlerle nasıl başa çıkacaklarını planlamak zorunda kalacak.

Bir paketi bu fiyattan satılacak: Sigaraya bir zam daha geldi

Türkiye’de sigara fiyatlarına bir zam daha eklendi. Camel marka tütün ürünlerinin fiyatı, ÖTV zammıyla birlikte 10 lira artarak 165 TL oldu. Bu artış, sigara içenler için ek mali yükler getirecek ve diğer tütün ürünlerinin fiyatlarının da yükselmesine neden olabilir. Güncel fiyatlar, Winston ve Marlboro markalarını da kapsıyor. Sigara içicileri, yeni fiyatlarla birlikte bütçelerini yeniden değerlendirmek zorunda kalacak.

Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 30'u düzenli olarak sigara içiyor ve bu durum, Türkiye'yi Avrupa'da en fazla sigara içilen ikinci ülke yapıyor. Sigara içenlerin sayısının bu kadar yüksek olması, hükümetin ekonomi politikalarında da etkili bir faktör. Yüksek vergilerle sürekli artan sigara fiyatları, yılın geri kalanında üç kez zamlanmıştı.

O TÜTÜN ÜRÜNÜNE YENİ ZAM GELDİ

Tüm tepkilere rağmen sigara fiyatlarına yeni zamlar yapılmaya devam ediyor. Son olarak ÖTV zammıyla güncellenen fiyat listesinin ardından, vatandaşlar yıl sonuna kadar başka bir zam beklemiyordu. Ancak sigara üreticileri, artan enflasyon, yüksek maliyetler ve yüksek vergi oranlarını öne sürerek yeni bir zam kararı aldı.


BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, JTI marka sigara gruplarına ait bir ürüne daha zam yapıldığını duyurdu. Dündar, JTI grubuna ait Camel tütünlere 10 lira zam yapıldığını belirterek, güncel fiyatın 165 TL'ye yükseldiğini açıkladı. Zamların bugünden itibaren geçerli olacağı belirtilirken, sigaraların güncel fiyat listesi merak konusu oldu.

İşte güncel sigara fiyatları:

WINSTON Dark Blue & Deep Blue 68 TL
WINSTON Slender 69 TL
WINSTON 71 TL
WINSTON Slims 76 TL
WINSTON Xsence 78 TL
CAMEL Slender 65 TL
CAMEL Deep Blue 66 TL
CAMEL Black & White 67 TL
CAMEL Yellow & Brown 70 TL
LD Slims 65 TL
LD 65 TL
MONTE CARLO Slender 64 TL
MONTE CARLO 64 TL
CAMEL Yellow (100 gram) 165 TL
PHILIP MORRIS SİGARA FİYATLARI
PARLIAMENT Aqua Blue Slims 77 TL
PARLIAMENT Night Blue Pack (Uzun) 77 TL
PARLIAMENT Night Blue / Aqua Blue / Reserve 75 TL
PARLIAMENT MIDNIGHT BLUE 73 TL
MARLBORO Red Long 75 TL
MARLBORO Red / Touch 74 TL
MARLBORO Touch Blue/Gray / White 74 TL
MARLBORO EDGE 71 TL
MURATTI 71 TL
MURATTI BLU 70 TL
LARK 70 TL
CHESTERFIELD 69 TL
L&M 69 TL
MARLBORO ROLL 50 Sarmalık Kıyılmış Tütün 100 TL