Bir zamanlar şifa dağıtan o yer bakın şimdi ne olarak kullanılıyor

Tarihin en eski zamanlarından beri pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kayseri'deki Avgunlu Medresesi'ni hiç duydunuz mu? Bir zamanlar şifalı medrese olarak da bilinen, günümüzde kitapevi olarak kullanılan medresenin hikâyesinin detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bir zamanlar şifa dağıtan o yer bakın şimdi ne olarak kullanılıyor

Her köşesi değişik uygarlıkların kalıntılarının birbiriyle kucaklaştığı Anadolu'nun en köklü ve en eski yerleşim alanlarından biri Kayseri’de hiç bilinmeyen tarihi eserler, hikâyeleri ile dikkat çekiyor.

Günümüze kadar ayakta kalan eserlerden birisi olan Avgunlu Medresesi, bunlardan bir tanesi olarak göze çarpıyor.

Şehrin tam ortasında adeta keşfedilmemiş tarihi bir mekân olan Avgunlu Medresesi, Mimar Sinan Parkı içerisinde yer alıyor.

Bir zamanlar şifa dağıtan o yer bakın şimdi ne olarak kullanılıyor

Medrese, kitabesi bulunmadığı ve hakkında herhangi yazılı bir kaynak olmadığı için kesin inşa tarihi bilinmeyen ancak, aynı park içerisinde bulunan Gevher Nesibe Medresesi ile benzer olduğundan 13’üncü yüzyılda yapıldığı iddia edilen Selçuklu eseri olarak dikkat çekiyor.

Havuzlu Medrese olarak da bilinen medrese tamamen kesme taşlardan yapılırken, yapı içerisinde eskiden bir kaynak suyun olduğu, bu su birikintisinin şifalı olup, o dönem hastalıklı çocukların bu suya batırılıp, şifa dilendiği iddia ediliyor.

 Günümüzde, kitap satış yeri ve kafe olarak hizmet veren medrese, mistik görüntüsü ile adeta keşfedilmeyi bekliyor.