Birçok takımı geride bıraktı! İşte Kayserispor'un güncel piyasa değeri...

Transfer yasağı bulunan ve transfer yapamayan Kayserispor, geçen sezonki oyuncularının neredeyse tamamıyla yeniden anlaşma sağlamıştı. Sarı-kırmızılı takım, kadrosuna yeni isim katmamasına rağmen, Süper Lig'de piyasa değeri olarak birçok takımı geride bıraktı. Detaylar haberimizde…

Birçok takımı geride bıraktı! İşte Kayserispor'un güncel piyasa değeri...

Süper Lig’de bu sezon 19 takım mücadele edecek. Yeni sezon 9 Ağustos’ta oynanacak Galatasaray - Hatayspor maçıyla start alacak. Kayserispor’da bu sezon mücadele edeceği Süper Lig’in ilk haftasını bay geçerken, ikinci haftada Sivasspor’u konuk edecek.

Transfer yasağı ile mücadele eden Kayserispor, disiplin cezası olması nedeniyle, ödeme yaparak bu yasağı kaldıramıyor. İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvuran Kayserispor, en azından bir dönemlik bu yasağın ertelenmesi için çaba gösteriyor. 

Yasağın ertelenmemesi ihtimalini göz önünde bulunduran Kayserispor yönetimi, riske girmedi ve geçen sezonki kadrosunu büyük ölçüde korudu. 

Kayserispor hiç transfer yapmamasına rağmen piyasa değeri olarak Süper Lig’deki birçok takımın üzerinde yer aldı. Çoğu futbolsever Kayserispor’un bu kadro ile ligde kalmakta zorlanacağı yönünde fikir beyan ederken, Transfermarkt verileri bazı gerçekleri göz önüne serdi.

Futbol bilgileri ve istatistiklerini içeren internet sitesi Transfermarkt, 2024 yılı Süper Lig ekiplerinin kadro değerlerinin olduğu veriyi yayımladı. Bu veride, Kayserispor’un futbolcularının güncel piyasa değeri 24.23 Milyon Euro olarak belirlendi. Kayserispor bu listede 9. sırada yer aldı. Listenin ilk sırasında ise 249.38 Milyon Euro ile Fenerbahçe yer aldı.    

İşte Transfermarkt'ta yer alan kulüplerin güncel piyasa değeri listesi;

Birçok takımı geride bıraktı! İşte Kayserispor'un güncel piyasa değeri...