- Haberler
- Güncel
- Bitmeyen rekabette Cumhurbaşkanı tarafını seçti: Kayseri pastırması mı, Kastamonu pastırması mı?
Bitmeyen rekabette Cumhurbaşkanı tarafını seçti: Kayseri pastırması mı, Kastamonu pastırması mı?
Yıllardan beri süre gelen pastırma hangi şehirde yenmeli, hangi şehrin tescilli ürünü tartışmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. İki ürün arasındaki farklar ve Erdoğan'ın tercihine ilişkin ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…
Kayseri Pastırması, baharatların uyumuyla lezzette ayrı bir fark yaratarak, baharatlarla hazırlanan çemen karışımıyla diğer pastırma türlerinden ayrılıyor. Üretim sürecinde, etin üzerine bol miktarda çemen sürülüyor ve bu çemen katmanı, pastırmaya kendine has bir aroma kazandırıyor. Kayseri’nin yüksek rakımlı, güneşli iklimi, pastırmaların doğal yolla kurumasını sağlıyor. Bu koşullarda üretilen Kayseri pastırması, yumuşak dokusu ve zengin lezzetiyle Türkiye genelinde geniş bir kitle tarafından tercih ediliyor.