'Bize sahip çıkan tarım bakanı yok'

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Akkışla'da üreticiler, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda, süt üreticilerinin yaşadığı sorunları dinledi. Toplantıda söz alan Akkışla Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cezayir Baytekin, süt üreticilerinin büyük bir mağduriyet yaşadığını dile getirerek, Tarım Bakanlığı'na sert eleştirilerde bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

'Bize sahip çıkan tarım bakanı yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Akkışla'da üreticiler, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda, konuşan Akkışla Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cezayir Baytekin, süt üreticilerinin büyük bir mağduriyet yaşadığını dile getirerek, Tarım Bakanlığı'na sert eleştirilerde bulundu.

'Sesimiz duyulmuyor'

Baytekin, 'Sahipsiz kaldık. Bize sahip çıkan bir Tarım Bakanı yok. Hem milli hem yerli diyerek yola çıktılar, fakat 12 bin kilometre uzaklıktaki Uruguay’dan hayvan getirip et piyasasını düşürdüler. Bizim sütümüz para etmiyor, sesimiz duyulmuyor' ifadelerini kullandı.

'Gel benim işletmemden danamı al'

Baytekin, devletin referans fiyatı olan 14,65 liranın üreticiye ulaşmadığını ve sütün neredeyse zararına satıldığını belirtti. 'Üreticinin eline geçmesi gereken para 14,65 lira ama biz sütümüzü 11-12 liraya satmak zorunda kalıyoruz. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Gençler bu işi yapmıyor, köyler boşalıyor. Tarım Bakanı’na sesleniyorum; Uruguay’dan hayvan getirene kadar, gel benim işletmemden danamı al' dedi.

'Tarım politikaları yeniden gözden geçirilsin'

Milletvekili Aşkın Genç ise, gıda güvenliğinin bir milli savunma meselesi olduğunu vurgulayarak, Akkışla gibi hayvancılığın merkezi olan bölgelerde yaşanan bu sorunların ülkenin geleceği açısından büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade etti. Genç, süt üreticilerinin sesi olmaya devam edeceklerini belirterek, tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.