Bölgesel asgari ücret tekrar gelmeli mi? Anadolu Haber Sokakta

Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber, iş dünyasında bölgesel asgari ücret uygulaması tartışmaları da yeniden gündeme gelmeye başladı. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara bölgesel asgari ücretin tekrar uygulanmasını isteyip istemediklerini sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bölgesel asgari ücret tekrar gelmeli mi? Anadolu Haber Sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber asgari ücrete yapılacak zam işçiler arasında büyük bir merak konusu haline geldi. Ücret artışına yönelik beklentiler yüksek olurken, iş dünyasında bölgesel asgari ücret uygulaması tartışmaları da yeniden gündeme gelmeye başladı. Bu tartışma, yaklaşık 50 yıl sonra iş dünyasında tekrar gündemin merkezine oturdu. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara bölgesel asgari ücretin tekrar uygulanmasını isteyip istemediklerini sorduk.

İşte cevaplar;

Bir vatandaş bölgesel asgari ücret uygulamasının gerekliliğini vurgulayarak; ‘Aslında olması gerekiyor. İstanbul’daki bir vatandaşla Anadolu’nun ücra köşesinde yaşayan bir vatandaşla aynı maaşı alırsa olmaz. İstanbul’da bir evin kirası 15 – 20 bin Anadolu’nun ücra köşesinde 5 – 6 bin TL illaki bölgesel bir asgari ücret uygulanmalı. Tabi devlerinde bunun takip etmesi gerekiyor’ diye konuştu.

‘Şehirlerarası büyük bir farklılık var’

Bölgesel asgari ücretin adil bir uygulama olacağını söyleyen bir vatandaş; ‘Olması daha iyi olur. Çünkü şehirlerarasında büyük farklılık var. Örneğin İstanbul ve Anadolu arasında büyük fiyat farkı var’ ifadelerini kullandı.

'İstanbul’da yaşayanlara 10 bin TL versinler’

Özellikle İstanbul ve Kayseri arasında büyük fiyat farkları olduğunu belirten başka bir vatandaş, şu ifadelere yer verdi; ‘Ben desteklerim. Çünkü İstanbul’daki kira fiyatları ile Kayseri’deki kira fiyatları birbirleri arasında çok fiyat farkı var. Hatta İstanbul’da yaşayanları ekstra 10 bin TL verilmeli.

‘İstanbul’da asgari ücretli nasıl yaşasın?’

İstanbul'daki yaşam maliyetlerinin yüksek olduğunu belirten bir vatandaş; ‘Uygulanmalı. Çünkü büyük şehirlerde kira fiyatları çok fazla… Anadolu’nun ücra köşesindeki bir yerle İstanbul bir değil. İstanbul’da asgari ücretli biri nasıl yaşasın’ dedi.