Bomba İddia! – Asgari Ücrete Zam mı Yapılacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile 4 saatlik bir zirve gerçekleştirdi. Gerçekleşen zirvenin ardından bomba bir iddia gündeme geldi. Asgari ücrete zam mı yapılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bomba İddia! – Asgari Ücrete Zam mı Yapılacak?

CHP heyeti ve Maliye Gölge Bakanı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile 4 saatlik bir zirve gerçekleştirdi. Gerçekleşen zirvenin ardından bomba bir iddia gündeme geldi. Asgari ücrete zam mı yapılacak?

Haberler.com’un haberine göre, gerçekleşen zirve sonrasında Ankara kulisleri hareketlendi. Bakan Şimşek’e CHP heyeti tarafından iletilen 4 talepten birinin de asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılması olduğu belirtildi. Karatepe, bu konuda Bakan Şimşek’ten geri dönüş alamadığını ifade etti. Bu gelişmelerin ardından Ankara kulislerinde asgari ücrete zam yapılacağı iddiası yeniden gündeme geldi.

Kulislere göre, asgari ücrete ara zam kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği belirtildi. Bu zam oranının enflasyonla doğru orantılı olmayacağı vurgulandı. Kulislerde söylenen iddialara göre, asgari ücrete yüzde 15 oranında bir iyileştirme yapılacağı söylendi. Bu iddialar gerçekleşirse yeni asgari ücret 19.552 TL olacak.