Borsacılar Dikkat! Yeni Halka Arz Talep Topluyor!

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından halka arzı onaylanan Özata Denizcilik talep toplamaya başladı. Merak edilenleri haberimizde derledik.

Borsacılar Dikkat! Yeni Halka Arz Talep Topluyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul da işlem görmek üzere SPK tarafından yeni şirketlerin halka arzı onaylanıyor. Son olarak halka arzı onaylanan Özata Denizcilik San. ve Tic. A.Ş 27-28-29 Ağustos tarihlerinde talep toplayacak.

İşlem Kodu #OZATD

Talep toplayacak olan şirketin borsada işlem göreceği işlem kodu da belli oldu. Halka arz olan şirket Borsa İstanbul da  #OZATD işlem koduyla işlem görmeye başlayacak. 

Kaç Milyon Lot Dağıtılacak?

Halka arz kapsamında arz edilen şirketin bir lot bedeli 105 TL olarak belirlenirken toplam 13 Milyon 350 Bin lot dağıtılması bekleniyor. Şirketin halka arz büyüklüğü 1 Milyar 401 Milyon 750 Bin olarak belirtiliyor. Şirketin piyasa değeri ise 7 Milyar 491 Milyon 750 Bin olarak değerleniyor.

Halka Açıklık Oranı Yüzde 18,71…

Halka arz edilen şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 18,71 olarak belirlendi. İskonto oranı ise yüzde 35. Katılım endeksine uygun olan şirket, dağıtımını gerçekleştireceği lotların yüzde 50 oranını yurt içi bireyse yatırımcıya, yüzde 50 oranını yurtiçi kurumsal yatırımcıya dağıtacak. 

Şirket Halka Arz Sonrası Elde Ettiği Geliri Şu Şekilde Kullanacak;

İzahnamede yer alan bilgilere göre şirket halka arz sonrası elde ettiği gelirin büyük bir kısmını borç ödemek için kullanacağı belirtildi.
Yüzde 40-45 Borç Ödeme
Yüzde 20-25 Üstyapı ve Altyapı Yatırımları
Yüzde 15-20 GES Yatırımı
Yüzde 15-20 İşletme Sermayesi

Şirketin ne zaman işlem görmeye başlayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

*Bu haber bilgilendirici nitelikte olup yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Yatırım tavsiyesi için lütfen finans uzmanına danışınız.