Boşanma istatistikleri belli oldu: Bakın Kayseri kaçıncı sırada?

Türkiye İstatistik Kurumu, Kayseri'de evlenme ve boşanma sayılarını açıkladı. TÜİK'in açıkladığı veriler dikkat çekti. Kayseri boşanma istatistiklerine göre Türkiye'de kaçıncı sırada? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Boşanma istatistikleri belli oldu: Bakın Kayseri kaçıncı sırada?

Türkiye İstatistik Kurumu Kayseri’de evlenme ve boşanma sayılarını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2023 yılında Kayseri’de 9 bin 889 çift evlendi. Ayrıca Kayseri’de ortalama ilk evlenme yaşı erkeklerde 27,7 olarak belirlenirken kadınların ortalama ilk evlilik yaşı 25,2 olarak açıklandı. Her iki ortalamada Türkiye ortalamasının altında kaldı. Çünkü Türkiye’de ortalama ilk evlenme yaşı erkeklerde 28,3 ve kadınlarda ise 25,7 olarak gerçekleşiyordu.

Boşanma istatistikleri belli oldu: Bakın Kayseri kaçıncı sırada?

TÜİK Kayseri’de geçtiğimiz yıl 179 tane akraba evliliği gerçekleştiğini bildirdi. Tüm evlilikler içindeki oranı ise yüzde 1,8 olarak açıklandı. Bu oran Türkiye’de en çok akraba evliliği yapılan iller arasında Kayseri’nin 46. Sırada yer almasına sebep oldu.

Kayseri’de geçen sene 3 bin 220 çiftin boşandığını açıklayan TÜİK, kaba boşanma oranını binde 2,23 olduğunu belirledi. Türkiye’de ise en çok boşanma gerçekleşen iller arasında Kayseri’nin 20. Sırada olduğunu belirtti.

Ayrıca TÜİK istatistiklere göre Kayseri’de evlenme çağına gelmiş 300 bin 313 kişi hiç evlenmemiş olduğunu, 715 bin 719 kişinin evli olduğu, 48 bin 240 kişi boşandığını ve 63 bin 357 kişinin ise eşi öldüğünü bildirdi.