Bosnalılar Derneği'nden Bosna şehitleri ormanı

Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kayseri'de, Bosna'da katledilerek şehit edilen 200 binden fazla Türk asıllı Boşnak Müslüman anısına hatıra ormanı kuruldu.

Bosnalılar Derneği'nden Bosna şehitleri ormanı

Konu ile ilgili bilgiler aldığımız Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Naşit Eslik: "2015 yılında Bosna'daki ve diğer şehitlerimizin anısına Kayseri-Sivas devlet karayolunun 27. kilometresindeki Lalebeli mevkiinde üç dönüm arazi üzerine şehitler ormanı inşa edilmiştir. 300 çam fidanı Büyükşehir Belediyesi, tel örgüsü Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, tabelası Kayseri Ticaret Odası, kamelya ile düzenlemesi ise Melikgazi Belediyesi tarafından tahsis edilerek hizmete sunuldu. Ayrıca  Kocasinan ve Talas Belediyeleri de birer adet kamelya vermeyi taahhüt etti. Bütün kurumlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve esenlikler diliyorum. Bu ormanımız şehitlerimiz adına yapıldı ve onlar adına korunacak, geliştirilecek ve kullanılacak. Aziz şehitlerimizin mekanları makamları cennet olsun" ifadesinde bulundu.

İÇ ANADOLU'DA TEK DERNEK

Verdiği bilgilerde dernekten de bahseden Başkan Eslik, Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Sivas, Yozgat, Nevşehir ve Niğde'deki Boşnaklara hizmet veren İç Anadolu'daki tek dernek olduğunu dile getirerek şunları paylaştı; "Derneğimiz tüm bölgeye hizmet vermektedir. 2010 yılında kurulan Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yardımlaşma ve eski gelenekleri yaşatmak amacı ile kurulmuş bir dernektir. Çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra şehir dışı geziler de düzenlemekteyiz. 96 üyemiz bulunmakta olup Kayseri'de ise 400 Boşnak yaşamaktadır. Burada derneğimiz vasıtası ile birlikteliğimizi sürdürüyor, kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz." ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ