Boydak'tan işçi eylemlerine cevap geldi

Basında yer alan işçilerin zam taleplerine yönelik eylem yapma haberlerinin yer alması üzerine Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Memduh Boydak tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Boydak'tan işçi eylemlerine cevap geldi

Konu ile ilgili bazı yanlış bilgiler nedeniyle yanlış anlaşılmaların yaşandığı bildirilirken, yaşanan durum şu şekilde özetlendi; “Bağlı şirketlerimizden Boytaş A.Ş.’de toplu iş sözleşmeleri kısa bir süre önce başlamıştır. İlk görüşmelerde sendika yetkilileriyle yönetimimiz istişareler yapmış olup karşılıklı talepler dinlenmiştir. Çalışanlarımızın bir kısmı dün yapılan ve henüz başlangıç aşamasında olan toplu iş görüşmelerini yanlış bilgiler sonucunda anlaşmaya varılmış gibi algılayarak, tepkilerini dile getirmek için yönetim kurulu üyeleriyle görüşmek istemişlerdir.”

Yaşanan olayla ilgili Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Memduh Boydak’ın, tepki gösteren gruba hitaben bir konuşma yaptığı ve konuşmasında ise, bazı bilgilerin çalışanlara yanlış aktarıldığını ve yanlış anlaşmalara yol açıldığını belirterek ücret görüşmelerinin henüz başladığını ve şubat sonuna kadar sonuçlanmasının hedeflendiğini belirttiği ifade edildi. Görüşmelerde ortalama 9,7 yüzdeye tekabül eden işveren zam teklifinin kasıtlı olarak 3 yüzde olarak gösterildiğinin ve müzakerelerin halen devam ettiğinin altını çizen Boydak’ın, konuşmasının devamında piyasa şartlarına göre geçmişte olduğu gibi yarında çalışanlarını mağdur etmeyeceklerini ve onlar için en iyi oranı vermeye çalışacaklarını ifade ettiği belirtildi. 

Boydak’ın en kısa zamanda konunun muhataplarıyla ikili görüşmeleri yaparak şubat sonunda mutabakata varacaklarını yinelediği kaydedildi. BB